Digitalisering 'inname openbare weg' gebeurt nog dit jaar

Wie een inname van de openbare weg aanvraagt, moet nog altijd zorgen dat vooraf klassiek betaald wordt en het geld zichtbaar op de rekening van stad Lier is toegekomen. Of je moet de vergunning op het stadskantoor komen betalen. "Dit is niet meer van deze tijd", zegt raadslid Jan Hermans (Lier&Ko). Schepen Bert Wollants (N-VA) antwoordt dat de digitalisering voor de inname van de openbare weg nog dit jaar wordt uitgevoerd.
"In veel gevallen weet men niet vooraf exact te zeggen wanneer bepaalde aannemingswerken gebeuren omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals het weer, leveranciers, werk- en werfregelingen elders en dergelijke. Vaak gebeurt het dat aannemers of particulieren gefrustreerd tot aan het loket moeten komen daags voordien of op de ochtend van de werken."
"De digitalisering van de procedure met digitale betaling zal nog dit jaar zal gebeuren. Deze digitalisering omvat zowel de permanente inname, waaronder het terrassenreglement valt, alsook de tijdelijke inname door werken en evenementen", besluit schepen Bert Wollants.

(WAE, HLN)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is