20.000 deelnemers verwacht voor Zomerzoektocht Davidsfonds

De Zomerzoektocht van het Davidsfonds komt deze zomer naar de Pallieterstad. "Er worden 20.000 bezoekers verwacht. 47 middenstanders zorgen voor leuke arrangementen", vertelt Tine Verhelst, de directeur van het Davidsfonds. De Zomerzoektocht van het Davidsfonds is gestart. "Tot en met 17 september verwachten we tot 20.000 deelnemers in Lier voor de cultuurhistorische zoektocht, die ook veel aandacht heeft voor de natuur", vertelt Tine Verhelst.


"Het Lammetjesparcours is uitgestippeld voor het hele gezin en bedraagt 25 km. Het Davidsfonds- en het Timmermans parcours zijn 30 km lang en het Pallieterparcours 40 km. Je vertrekt aan de toeristische dienst en je kan de parcours afleggen met de auto of de fiets. Tussendoor los je vragen op aan de vijf stopplaatsen", leggen Dirk Remmerie en Peter Frison uit, die de zoektochten hebben samengesteld.
 

Prijzen winnen

Fietsers kunnen het parcours downloaden voor hun fiets-gps. Daarop staan ook de bezienswaardigheden langs de route. De hoofdprijs is een culturele reis en er zijn nog andere prijzen te winnen met een fotowedstrijd. Voor de kinderen is er een tekenwedstrijd.


Vorig jaar streek de Zomerzoektocht neer in het West-Vlaamse Roeselare. "De omzet steeg er met 25 procent en 86 procent komt gewoonlijk terug naar de stad. Horeca en middenstad Lier bieden arrangementen aan. 45 uitbaters doen mee", vertelt directeur Tine Verhelst nog. Hotel Florent bijvoorbeeld biedt een speciaal Davidsfondsmenu aan en De Moedige Bootvissers geven kortingen op de toeristische rondvaarten.

Een deelnamepakket voor de zoektocht koop je bij de Dienst Toerisme. Dat kost 15, 20, 25 of 30 euro. Info www.davidsfonds.be/zomerzoektocht of 016/310 600. (

HLN, WAE)

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is