Frank Boogaerts wil de Lierse burgemeesterssjerp

Op 29 oktober 2011

De N-VA Lier-Koningshooikt wil namelijk in de komende maanden vooral zijn parlementariërs uitspelen in de verkiezingsstrijd. ‘Het bestuur heeft senator Frank Boogaerts aangeduid als lijsttrekker en kamerlid Bert Wollants als lijstduwer’, zegt lokaal voorzitter Vaessens in een persmededeling.

Boogaerts als de ervaren rot, Wollants als het politiek bevrucht jong talent.

Boogaerts, licentiaat Handels- en Maritieme Wetenschappen, was tot vorig jaar directeur van de beroepsvereninging van Antwerpse havenexpediteurs en vicepresident van de FIATA, de wereldorganisatie van expeditie en logistieke bedrijven. Op zijn 65ste ging hij met pensioen.

Hij is sinds 1974 gemeenteraadslid in Lier en was, conform de coalitie-afspraken, de eerste drie jaren van deze legislatuur schepen van financiën en lokale economie.

Tegenstander van de knip

‘Frank Boogaerts kent zijn dossiers grondig en belichaamt als geen ander de rechtlijnige houding van de N-VA. Heel Lier kent hem als de meest uitgesproken tegenstander van de onzalige Knip. Hij stapte dan ook consequent uit de meerderheid toen de andere partijen hun beloftes braken en Lier doormidden sneden. Als schepen was Frank de grootste verdediger van Lier als vlotte winkelstad, terwijl hij met zijn zuinig beleid een belastingverhoging voorkwam’, zo omschrijft Vaessens zijn lijsttrekker.

Bij de laatste federale verkiezingen werd Frank Boogaerts als opvolger benoemd tot senator.

Voorzitter jeugdraad en OCMW-raadslid

Bert Wollants werkte van 2005 tot 2010 onafgebroken als beleidsmedewerker in de Vlaamse regering, meerbepaald op het kabinet van minister Geert Bourgeois.

‘In 2010 werd hij verkozen tot Kamerlid en maakt hij deel uit van de commissies Energie, Milieu & Klimaat, Gezondheidzorg & Welzijn, Infrastructuur & Openbare Werken’, stelt Vaessens. ‘Ondanks zijn jonge leeftijd is Bert dus vertrouwd met zelfs de meest ingewikkelde dossiers, in het bijzonder milieu, energie en mobiliteit.'

'Wollants kent echter ook het klappen van de zweep in Lier, waar hij jarenlang voorzitter was van de jeugdraad. In Lier is hij sinds 2010 OCMW-raadslid.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is