Gezamenlijke nota van de burgemeesters van de politiezones BODUKAP, Lier, Berlaar-Nijlen en Heist

Op 10 juli 2015, over deze onderwerpen: Politie

Op woensdag 8 juli kwamen de burgemeesters van de politiezones BODUKAP, Lier, Berlaar-Nijlen en Heist bijeen in Heist-op-den-Berg voor een overleg over een mogelijke samenwerking tussen de politiezones.

Uit het overleg is gebleken dat een associatie van deze zones mogelijk de meest geschikte vorm van samenwerking is. Hierbij kunnen de beste resultaten bereikt worden en efficiëntiewinsten en kwaliteit in de dienstverlening vooropgesteld worden.

 

De burgemeesters van de vermelde politiezones (Frank Boogaerts – Lier, Luc Vleugels - Heist-op-den-Berg, Paul Verbeeck – Nijlen, Walter Horemans – Berlaar, Guido Vaganée – Bonheiden, Marc Van der Linden – Duffel, Kristof Sels - Sint-Katelijne-Waver, Chris De Veuster – Putte) gaan dan ook principieel akkoord met de vorming van een dergelijke associatie tussen de politiezones BODUKAP, Lier, Berlaar-Nijlen en Heist. Dit wil zeggen dat ze enkel akkoord gaan als ook hun respectieve politieraden ermee akkoord kunnen gaan en als er geen doorslaggevende tegenargumenten komen. Aan de respectieve politieraden zal voorgesteld worden om de haalbaarheid en meerwaarde van een dergelijke associatie tussen de politiezones te onderzoeken.  Verder zal er een projectleider aangeduid worden die een projectplan en -structuur moet opzetten en die de betrokken burgemeesters en korpschefs daarin begeleidt. Na een akkoord van de politieraden zullen de korpschefs gevraagd worden een voorstel tot projectbegeleiding te doen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is