Meer verlichting is meer veiligheid op het Sionsplein

Op 24 september 2003

Dit voorjaar werden enkele personen die hun wagen hadden geparkeerd op het Sionsplein het slachtoffer van vandalisme (diepe krassen op de motorkap, afgerukte kentekens, ...) tot zelfs diefstal van de auto.

Gemeenteraadslid Frank Boogaerts had het schepencollege hierover geïnterpelleerd op de gemeenteraad van 16 juni ll. Dat dit plein afgelegen ligt kon een van de oorzaken zijn, maar ongetwijfeld droeg het feit dat deze parking zeer slecht verlicht is bij tot een onveilige situatie. De N-VA vroeg daarom maatregelen om het risico van nieuw vandalisme of diefstal op deze parking en op het plein te verminderen.

De schepen van openbare werken gaf meteen toe dat de verlichting wel beter kon "maar dat ze zeker niet slecht is". Nader onderzoek door de bevoegde dienst wees evenwel uit dat het plaatsen van bijkomende lichtpunten wel degelijk aangewezen is.

Gemeenteraadslid Frank Boogaerts kreeg dus gelijk: op de twee parkings van het Sionsplein komen drie nieuwe verlichtingspalen met telkens twee lichten. Op de jongste gemeenteraadszitting (15 september ll.) werd het dossier goedgekeurd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is