N-VA Lier-Koningshooikt: In 2012 naar kiezer met lijsttrekker Frank Boogaerts en -duwer Bert Wollants

Op 27 oktober 2011

Het bestuur van N-VA Lier-Koningshooikt besloot om senator Frank Boogaerts aan te duiden als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. De lijst zal worden geduwd door Kamerlid Bert Wollants.

Frank Boogaerts werd in 2010 verkozen tot senator. Al sinds 1974 is hij in Lier gemeenteraadslid. Beroepshalve was hij directeur van de beroepsvereninging van Antwerpse havenexpediteurs.

Bert Wollants werkte als beleidsmedewerker in de Vlaamse regering, toen ook hij in 2010 verkozen werd tot Kamerlid. Sinds 2010 is hij OCMW-raadslid.

Voorzitter Toon Vaessens is zeer tevreden met de keuze van het bestuur: "Hiermee presenteren we aan de Lierse kiezer een sterke combinatie van ervaring en aanstormend talent. Frank Boogaerts is een zeer ervaren dossiervreter, die als geen ander de rechtlijnige houding van de N-VA belichaamt. Heel Lier kent hem als de meest uitgesproken tegenstander van de onzalige Knip. Hij stapte dan ook consequent uit de meerderheid toen de andere partijen hun beloftes braken en Lier doormidden sneden. Als schepen was Frank de grootste verdediger van Lier als vlotte winkelstad, terwijl hij met zijn zuinig beleid een belastingverhoging voorkwam.

Bert Wollants is dan weer een absolute topper in wording. In de pers wordt hij steevast genoemd als een van de meest getalenteerde nieuwkomers in het parlement. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Bert ervaring zat met zelfs de meest ingewikkelde dossiers, in het bijzonder milieu, energie en mobiliteit. Hij kent echter ook het klappen van de zweep in Lier, waar hij jarenlang voorzitter was van de jeugdraad.

Met deze twee geboren Lierenaars als sterkhouders zal de N-VA zich in 2012 presenteren aan de kiezer. Wij zijn ervan overtuigd dat Lier en Koningshooikt snakken naar een ander beleid. De beste manier om te voorkomen dat de huidige meerderheid aan de macht blijft is dan ook een stem voor de N-VA. Wij zullen geen enkele verantwoordelijkheid uit de weg gaan die men ons geeft, ook het burgemeesterschap niet. Maar het enige wat voor ons zal tellen zijn onze beloften aan de kiezer, niet het aantal postjes dat we kunnen binnenhalen. Dat is nu eenmaal de manier waarop de N-VA aan politiek doet."

Namens N-VA Lier&Koningshooikt

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is