N-VA-gemeenteraadslid Boogaerts raadt Lierenaars aan IVAREM-rekeningen goed na te kijken

Op 16 augustus 2011

IVAREM-rekeningen nakijken!

Wanneer men wordt uitgenodigd om een provisie bij te storten voor het huisvuil, kijkt men best de bijgevoegde rekening van de voorbije periode goed na.

Zelf stelde N-VA-gemeenteraadslid en senator Frank Boogaerts vast dat hij volgens die detailrekening,  op dezelfde dagen op juist hetzelfde uur of met een minuutje verschil , 2 of 3 vuilzakken zou aangeboden hebben aan hetzelfde ondergronds huisvuilcontainersysteem. Wat in de praktijk natuurlijk onmogelijk is: van je huis op 1 minuut twee huisvuilzakken naar het ondergronds systeem brengen kan fysiek gewoon niet.  Frank Boogaerts diende eind mei dan ook een bezwaar in.

Resultaat? Het bezwaar werd “ontvankelijk en gegrond”  beoordeeld door het Schepencollege, wat betekent dat het teveel geïnde zal worden teruggestort.

Het gaat niet om grote bedragen, maar om het principe en de juistheid van aangerekende belastingen door een overheid.

Vandaar volgende aanbevelingen:

  1. Noteer voor jezelf wanneer je huisvuilzakken naar een ondergronds systeem brengt
  2. Noteer het volume dat je hebt aangeboden
  3. Noteer het juiste uur en minuten van het aanbieden
  4. Dien bezwaar in wanneer je onjuistheden vermoedt: dit moet binnen de 3 maanden na ontvangst van het aanslagbiljet, moet schriftelijk bij het College van Burgemeester en Schepenen, moet ondertekend zijn, en moet voldoende gemotiveerd zijn. Men kan ook vragen om gehoord te worden.

 

Frank Boogaerts, Senator en Gemeenteraadslid N-VA

Toon Vaessens, Afdelingsvoorzitter N-VA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is