N-VA waarschuwt voor vervuild water in stadsfonteinen op Grote Markt van Lier

Op 3 augustus 2012

 "Op de vernieuwde Grote Markt van Lierstaan vijf fonteinen. De fontein naast café In de Gloria wordt door heel wat mensen als drinkfontein gebruikt. Geen wonder: er lopen kleine waterstraaltjes uit op mondhoogte, terwijl de echte drinkfontein aan het stadhuis er bijna identiek uitziet.

Nochtans is het water van deze fontein absoluut geen drinkwater. Al op 30 april wees ik het schepencollege hierop en vroeg ik om duidelijk te markeren dat dit geen drinkwater is. Tot nu toe gebeurde er niets", zegt Verwaest.

"Uit bezorgdheid voor de volksgezondheid lieten we daarom het erkende laboratorium SGS die fontein onderzoeken", gaat ondervoorzitter Piet De Zaeger verder. "Wat blijkt?

Volgens SGS voldoet dit water absoluut niet als drinkwater. Er zitten zes keer zoveel enterokokken dan toegelaten in. Die bacterie vind je in menselijke en dierlijke uitwerpselen. Om nog maar te zwijgen over het risico op levensgevaarlijke salmonella en legionella met dit warme weer."

Waarschuwingsbord

Om de bevolking te waarschuwen hingen leden van N-VA vandaag zelf een waarschuwingsbord aan de betreffende fontein.

"We hebben aan de ontwerpers van de Grote Markt enige tijd geleden al gevraagd om een klein logo in aangepast materiaal aan te brengen om de mensen te informeren dat die fontein geen drinkfontein is", reageert schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is