Niet met één, maar met twee politici naar finale

Op 8 november 2013

Om te bepalen wie met hem naar de studio mag, organiseerde de stad Lier een open preselectie. Hier bleek Pascale Mariën de sterkste vrouw en schepen Rik Verwaest (N-VA) de sterkste man. Pascale (35) studeerde archeologie, maar werkt als verificateur bij de douane in de haven van Antwerpen.

Ze heeft een bescheiden quizverleden. "Ik nam meer dan tien jaar geleden met succes deel aan Blokken op Eén en quiz ook wel eens mee met de ploeg van mijn vriend Jean Scheltjens, Men@work, of met een eigen ploeg die meestal enkel uit vrouwen bestaat: The Prancing Ponies."

Rik Verwaest (28) quizt al enkele jaren alleen nog occasioneel met gelegenheidsgroepjes van vrienden. Hij nam vorig jaar met succes deel aan de Pappenheimers. Hij is schepen van Jeugd, Evenementen, Toerisme, Musea en Erfgoed van Lier. "Ik had me voor de preselectie ingeschreven, omdat ik graag quiz. De vragen waren aartsmoeilijk, maar toch bleek ik de beste mannelijke kandidaat. Ik ben geenszins de beste quizzer van Lier. Er zijn veel straffere quizzers in onze stad, maar die hebben gelukkig voor mij niet meegedaan", glundert Verwaest.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is