Reactie schepencollege zorgt alleen maar voor meer vraagtekens

Op 21 oktober 2010

Geachte,
 
Wellicht ontving U bijgevoegd persbericht van het schepencollege, dat wenste te reageren op het persbericht "Licht aan, licht uit" van N-VA Lier, dat U gisteren ontving. Hierin hekelden N-VA-gemeenteraadsleden Frank Boogaerts en Rik Verwaest de inconsequentie waarmee het schepencollege de openbare verlichting van speelpleintjes afkeurde en even later opeens verdedigde.
 
Het is geenszins onze bedoeling een welles-nietes-spelletje te beginnen met het stadsbestuur, maar feiten zijn nu eenmaal feiten. N-VA Lier wenst bij deze dus één en ander nog eens te verduidelijken. Het betoog van schepen Hermans rept immers met geen woord over het feit dat het stadsbestuur wel degelijk twee compleet tegengestelde antwoorden gaf aan de gemeenteraad. Over de Oever en de openbare verlichting daar antwoordde men raadslid Boogaerts, en wij citeren letterlijk:
 
“Door het plaatsen van meer verlichting zijn er meer jongeren die ’s avonds en ’s nachts rondhangen op het speelplein. Op andere speelpleinen hanteert de jeugddienst het principe om er ’s avonds en ’s nachts geen verlichting aan te brengen omdat anders jongeren hier nog in de late uren komen en voor overlast kunnen zorgen.”
 
Standpunt klaar en duidelijk dus: verlichting trekt ongewenste bezoekers aan, en zorgt dus voor overlast.
 
Over de Sportvelden ontving raadslid Verwaest dan weer het volgende antwoord:
 
"“De belangrijkste reden om de Sportvelden nog steeds verlichten na 22u is de betere sociale controle en het makkelijker toezicht houden door de lokale politie. Door de verlichting worden (ongewenste) bezoekers immers makkelijker opgemerkt. Daarnaast draagt de verlichting ook bij tot een verhoogd veiligheidsgevoel in de omgeving.”

Standpunt klaar en duidelijk dus: verlichting houdt ongewenste bezoekers weg, en voorkomt dus overlast.
 
Twee officiële antwoorden dus van het schepencollege aan de gemeenteraad, en ze zeggen allebei het tegenovergestelde. Wij dagen alvast iedereen uit om deze twee standpunten van het Lierse stadbestuur naast elkaar te leggen en proberen hier enige logica in te vinden. Ons lukte het alvast niet, U wel?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is