Ronde van Frankrijk rijdt over Grote Markt

Op 10 december 2014

 De renners zullen vanuit Boechout komen en zullen Lier binnenrijden via de Antwerpsesteenweg. Ze volgen dan dit parcours: Antwerpsestraat, Kolveniersvest, Florent Van Cauwenberghstraat, Grote Markt, Rechtestraat, Heilige Geeststraat, Berlaarsestraat, Berlarij, Netelaan, Aarschotsesteenweg (N10). Via de Aarschotsesteenweg rijden ze naar Koningshooikt en naar Berlaar-Heikant en Heist-op-den-Berg.

In Lier moeten de renners heel wat kasseien en enkele scherpe bochten trotseren. 'We hebben samen met ASO het parcours nog eens bekeken en zij ervaren het niet als een gevaarlijke doortocht. Integendeel, de scherpe bochten zullen er wellicht zelfs voor zorgen dat het tempo wat zal dalen', zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

Omleidingen

De vergadering met ASO vond vrijdag plaats. 'Een tiental dagen eerder hadden we van ASO een voorstel voor het parcours gekregen en daarop mochten we wijzigingen suggereren. Ik heb hen dan gevraagd om de renners in plaats van via de Aarschotsesteenweg door het centrum van Koningshooikt te laten rijden. Daar ging ASO helaas niet op in, omdat ze aan de verbindingswegen tussen de grote steden niets meer wilden veranderen', verduidelijkt schepen van Sport Ivo Andries (Open VLD).

'Nu het parcours vastligt, begint het werk voor onze verkeersdienst en de politie. In overleg met de gemeenten rond Lier moeten omleidingen afgesproken worden', maakt Ivo Andries duidelijk. 'Lier zal op maandag 6 juli vier uur lang afgesloten zal zijn. Zo zal je bijvoorbeeld heel die periode niet van Koningshooikt naar Berlaar kunnen rijden. Je moet dan het parcours van de Tourkaravaan kruisen en dat mag niet.' 'Nu we het parcours kennen, kunnen we ook gaan tellen hoeveel seingevers we nodig hebben', besluit Andries.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is