Stad krijgt nog dit jaar nieuwe straatnaamborden met uitleg

Op 16 oktober 2014

"We hebben in oktober 2013 beslist de straatnaamborden de komende jaren stelselmatig te vervangen, de lay-out van de borden aan te passen en bij straatnamen op basis van een persoonsnaam of straatnamen waar een historische of etymologische uitleg mogelijk is, op het bord steeds een duiding of historische uitleg te voorzien", zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

Het schepencollege keurde onlangs de uitvoering van de eerste fase van dit project goed. In deze fase worden alle straatnaamborden vervangen van straten met een persoonsnaam in. Concreet betreft het 56 straten. Zo krijgt de Guido Gezellelaan als uitleg 'Priester en dichter (1830-1899)' en op het bordje van het Leopoldplein zal u 'Eerste Koning van België' kunnen lezen. Ook namen van fictieve personen worden uitgelegd. Zo staat op het bordje van de Pirroenstraat: romanpersonage van Felix Timmermans.

De uitvoering van deze eerste fase kost de stad 4300 euro. Op sommige plaatsen in de stad is de nieuwe layout trouwens nu al te zien, bijvoorbeeld in de Kazernedreef.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is