Verdwijnen toeristische borden:N-VA vraagt eensgezind Liers optreden, geen politieke spelletjes

Op 5 oktober 2011

Eind augustus raakte bekend dat de Vlaamse overheid zou gaan snoeien in het aantal “bruine borden” met toeristische info langs de autosnelwegen. De borden met Lier erop langs de E-313 zouden bij deze operatie verdwijnen.

OpenVLD en CD&V waren er als de kippen bij om Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) hiervoor te bekritiseren. Dat bleek echter voorbarig. Lier voldeed immers wél aan alle voorwaarden die het departement Toerisme had gesteld: de toeristische overnachtingen zaten in de lift en de plaatselijke hotelaccomodatie was flink uitgebreid.

Vlaams parlementslid Marc Hendrickx (N-VA) ondervroeg de regering hierover en deed een opmerkelijke ontdekking: het was niet minister Bourgeois, maar minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) die ervoor had gezorgd dat Lier uit de boot viel. Haar departement had immers geëist dat er niet meer dan 7 kilometer mocht liggen tussen het bord en de stad zelf. Sterker zelfs: Lier is de enige stad die door dit criterium van Crevits haar bord verliest!

Gemeenteraadslid Rik Verwaest (N-VA) wil hier echter geen politiek spelletje van maken en roept op tot eensgezind optreden:

 “OpenVLD en CD&V zagen hierin een mooie gelegenheid om kritiek te geven op de N-VA. Nu blijkt dat het een CD&V-minister is die de borden van Lier doet verdwijnen zwijgen ze opeens in alle talen. Wij zouden nu de zwartepiet aan hen kunnen doorspelen, maar zulke politieke spelletjes zijn aan ons niet besteed. Daar wordt Lier immers niet beter van. Integendeel: wij roepen op om in de gemeenteraad eensgezind te handelen en over de partijgrenzen heen een motie te richten aan de Vlaamse regering, met de vraag om de Lierse borden toch te behouden. Op de komende gemeenteraad zal de N-VA alvast een voorstel doen.” 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is