Bezoekverbod in WZC Paradijs blijft van kracht t/m 3 mei

Op 16 april 2020, over deze onderwerpen: Senioren

Het stadsbestuur van Lier besliste om nog steeds géén bezoekers toe te laten in WZC het Paradijs. In het persbericht hieronder leest u waarom:

PERSBERICHT STAD EN OCMW LIER: Samen tegen corona – Bezoekverbod in WZC Paradijs blijft van kracht t/m 3 mei

We namen gisteren kennis van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om bezoek in woonzorgcentra, van één en dezelfde persoon en onder strikte voorwaarden, mogelijks toe te laten. Stad en OCMW Lier en woonzorgcentrum Paradijs beslisten echter, in navolging van het advies van de koepelorganisatie VVSG en de berichtgeving van Vlaams minister van welzijn Wouter Beke en minister-president Jan Jambon, dat het bezoekverbod in woonzorgcentrum Paradijs van kracht blijft tot en met 3 mei. Ook de andere Lierse woonzorgcentra Sint-Jozef en Huize Nazareth namen deze beslissing.

Er verandert dus voorlopig niets aan de maatregelen in het Paradijs. Tot en met 3 mei worden er geen externe bezoekers toegelaten. We beseffen dat dit een moeilijke periode is, zeker voor de bewoners van het woonzorgcentrum en hun familie, maar de gezondheid primeert. Er zijn momenteel nog geen concrete richtlijnen hoe we een bezoek aan het Paradijs op een veilige en verantwoorde manier kunnen organiseren. Nu bezoek toelaten houdt een groot risico in. Tot hiertoe werden er géén bevestigde besmettingen met COVID-19 binnen woonzorgcentrum Paradijs vastgesteld, niet bij de bewoners en ook niet bij het personeel. We doen er alles aan om dit zo te houden.

Het welzijn en de gezondheid van de bewoners en medewerkers blijft altijd voorop staan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is