Bijkomende locatie Cambio autodelen in Lier

Op 27 mei 2016, over deze onderwerpen: ecologie, Mobiliteit, Modernisering

Momenteel kunnen cambiogebruikers op drie verschillende locaties in Lier terecht voor het gebruik van één van de vijf wagens: twee wagens op de Vismarkt, twee aan het station en één op parking Zaat.

Vanuit Cambio autodelen Vlaanderen werd de vraag gesteld om een bijkomende locatie te zoeken om nogmaals een extra wagen te kunnen inzetten in Lier.

Alle wagens blijken minstens dagelijks gebruikt te worden. In praktijk betekent dit dat de wagen op sommige dagen meerdere keren uitgeleend wordt en op andere dagen misschien niet. Door goede spreiding in gebruik kan de bezetting mogelijk nog geoptimaliseerd worden waardoor nog grotere impact op stedelijke mobiliteit en snellere groei van het aanbod mogelijk wordt. Daarom werd er gevraagd om een bijkomende locatie te voorzien, namelijk in de buurt van de Dungelhoeffsite.

Door de uitbreiding van het wonen op en rond deze site en de aanwezigheid van alle stadsdiensten is het zeker aangewezen om op deze locatie een cambiowagen te stallen. De standplaats zal in de Baron Opsomerlaan voor het gebouw van de Dungelhoeffkazerne voorzien worden.

In totaal staan er dan in Lier zes wagens ter beschikking voor cambiogebruikers. 

Meer info: www.cambio.be

Verantwoordelijke schepen: Bert Wollants

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is