Bouwpauze in Lier tot en met 2024

Op 29 maart 2022, over deze onderwerpen: Stadsontwikkeling

Op de gemeenteraad van 28 maart 2022 legde het schepencollege een voorstel tot bouwpauze op tafel. Met dit voorstel willen ze de groene ruimtes in de stad vrijwaren in aanloop naar het nieuw beleidsplan Ruimte.


Het gaat over een bouwpauze voor ontwikkelingen van meergezinswoningen op de zogenaamde ‘greenfields’ (groene, onverharde ruimte). “Ontharding, waterhuishouding, koele plekken in de stad zijn allemaal zaken waar we ons meer bewust van moeten zijn naar de toekomst toe.”, zegt fractieleider Dirk Frans, “We moeten goed nadenken wat we willen doen met de groene ruimte in de stad.” Burgemeester Rik Verwaest is het eens: “Lier groeit. Logisch voor een stad waar het zo fijn is om te wonen. Maar het gaat té snel, met bijna alleen hoogbouw. Daarom een bouwpauze. Tot 1 januari 2025 vergunnen we geen nieuwe meergezinswoningen op groene ruimtes. Het is nu tijd om een duidelijke visie te ontwikkelen over wat daarmee moet gebeuren, en daarvoor dient het nieuwe Beleidsplan.”

Aanvragen die reeds werden goedgekeurd kunnen wel nog uitgevoerd worden. Ontwikkelingsprojecten die voor minder van 50% uit meergezinswoningen bestaan en een maatschappelijke meerwaarde hebben vallen niet onder de bouwpauze. Ook eengezinswoningen en projecten op reeds verharde grond zijn nog mogelijk.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is