Burgemeester wil vandalisme op de stadsvesten halt toe roepen

Op 16 augustus 2016, over deze onderwerpen: Burgemeester, Criminaliteit, Openbaar domein

Sinds het voorbije weekend moet de stad vaststellen dat vandalen er plezier in vinden toe te slaan in Lier. Op de mooie stadsvesten zijn zeer veel (recent vernieuwde) zitbanken én nieuwe vuilbakjes overschilderd met boodschappen en graffiti.

De stad betreurt het enorm dat het nieuwe meubilair zo respectloos behandeld, zeg maar vernield, wordt. Het is duidelijk dat de dader(s) het niet eens zijn met de overheid of het beleid, maar zulke vandalenpraktijken zijn geen oplossing. Burgemeester Frank Boogaerts nodigt de dader(s) dan ook uit om hun bezwaren kenbaar te maken in een gesprek van man/vrouw tot man. Hij roept hierbij op om dit zinloos vandalisme onmiddellijk te stoppen.

Onze stadsvesten zijn een mooie groene long rondom het gezellige stadscentrum waar inwoners en bezoekers rustig kunnen wandelen, joggen of fietsen. Het is zeer triest dat deze beleving op zulk een manier onder druk komt te staan door onaanvaardbare vandalenstreken. De burgemeester hoopt dat de dader(s) zullen gevonden worden en streng worden gestraft.

Verantwoordelijk: burgemeester Frank Boogaerts

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is