Dinsdag 29 november - Sensibiliseringsactie ‘propere winkelstraten’

Op 17 november 2016, over deze onderwerpen: Lokale economie, Openbaar domein, Participatie, Sluikstorten, U komt toch ook?, Sluikstorten en zwerfvuil

Een handelsas die er niet net bij ligt, wekt ontevredenheid en een gevoel van onveiligheid in de hand. Ondanks de inspanningen van de stad om het openbaar domein proper te houden, blijven zwerfvuil en sluikstort vaak een doorn in het oog, ook voor de handelszaken en hun klanten.

Het ‘Proper Lier’-beleid vraagt de nodige verantwoordelijkheidszin van iedereen: de stad, de inwoners, de bezoekers, de consument, de handelaars/ondernemers, ... De Economische Raad (adviesraad) wil het goede voorbeeld geven en collega-handelaars/ondernemers en hun personeel bewust maken om ook mee te werken aan een nette en dus commercieel attractieve omgeving.

De stad organiseert in samenwerking met de Economische Raad op dinsdag 29 november een sensibiliseringsactie ‘propere winkelstraten’. De pers is hierbij van harte welkom om 10 uur ter hoogte van de Sint-Gummaruskerk (zijde Rechtestraat). Na een kort persmoment, zal die dag een campagneteam met leden van het College van Burgemeester en Schepenen, de betrokken diensten, animatoren en een afvaardiging van de Economische Raad een voorbeeldactie voeren tegen het zwerfvuil in het kernwinkelgebied. Daarbij worden achtereenvolgend zowel Rechtestraat, Grote Markt, Antwerpsestraat en een gedeelte van Kartuizersvest zwerfvuilvrij gemaakt.

De stad voorziet voor die gelegenheid extra ruimmateriaal (grijpstokken, handschoenen en vuilniszakken), dat na de actie aan de overkoepelende handelsvereniging Lier Shopping vzw wordt geschonken. Op deze manier kan de vereniging blijvend gebruik maken van het materiaal. Door mee het goede voorbeeld te geven voor hun klanten door bv. geen sigarettenpeuken, papiertjes of ander vuilnis op de openbare weg te gooien, kunnen handelaars/ondernemers en hun personeel de actie mee ondersteunen.

Na deze sensibiliseringsactie zal de stad overgaan tot handhaving door vaststellingen op te maken die kunnen leiden tot administratieve geldboetes (Art.8 Algemeen politiereglement stad Lier).

 

Info: Economie
economie [at] lier.be ; tel. 03 8000 382

Verantwoordelijke schepen: Lucien Herijgers.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is