Een mondmasker voor elke Lierenaar vanaf 12 jaar

Op 6 mei 2020

Het college besliste om een mondmasker te voorzien voor alle Lierenaars vanaf 12 jaar. Hieronder vindt u integraal het persbericht van de stad terug.

 

PERSBERICHT STAD EN OCMW LIER: Samen tegen corona – Een mondmasker voor elke Lierenaar vanaf 12 jaar

 

Vorige week beslisten stad en OCMW Lier om aan alle inwoners vanaf 12 jaar een mondmasker te geven in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. De stad bekeek de voorbije week de mogelijkheden om deze maskers te bestellen  en zo snel mogelijk te bedelen onder de Lierenaars. Het gaat om bijna 33.000 stuks.

 

Het college van burgemeester en schepenen wees de opdracht ondertussen toe aan een Liers bedrijf. Het nam daarbij verschillende aspecten in overweging. Naast de leveringstijd werd gekeken naar de kwaliteit van de maskers. Er is daarbij geopteerd voor een kwalitatief hoogstaand mondmasker uit 100% katoen, met een label dat garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. De mondmaskers zijn wasbaar op 90 graden en zijn dus herbruikbaar. Er kan ook een filter in geplaatst worden.

 

Na levering zal de stad de mondmaskers verzendklaar maken en zelf huis-aan-huis verdelen. De verdeling wordt ingepland in de week van 25 mei. Iedereen mag die week een enveloppe met het correct aantal mondmaskers per gezin in de bus verwachten.

 

Sinds deze week is een mondmasker verplicht op het openbaar vervoer (vanaf 12 jaar) en op drukke plaatsen waar je onvoldoende afstand kan houden. Een mondmasker zal echter nooit de basisprincipes vervangen, het is een aanvulling voor wanneer op bepaalde locaties voldoende afstand bewaren niet altijd mogelijk blijkt. De basisregels blijven dus ook de komende periode belangrijk:

•        Blijf zoveel mogelijk thuis, blijf zeker thuis als je ziek bent

•        Was je handen dikwijls met water en zeep, raak je gezicht niet aan

•        Bewaar altijd 1,5 m afstand

•        Vermijd sociale contacten

 

Burgemeester Frank Boogaerts: ‘Ik doe nogmaals een dringende oproep aan de inwoners van Lier en Koningshooikt om de maatregelen strikt op te volgen. Het gaat om zelfdiscipline, gezond verstand, burgerzin en respect voor de medemens. Het gaat om de gezondheid van ons allen. Hoe beter we de richtlijnen opvolgen, hoe rapper we Corona kunnen doodknijpen. Ik reken op u allemaal!’

 

Voor meer informatie: raadpleeg de website van stad Lier!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is