Eendrachtige N-VA gaat met bestuurservaring, verjonging en vernieuwing naar gemeenteraadsverkiezingen

Op 26 juni 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Burgemeester, Jeugd, N-VA, Verkiezingen 2018

“De N-VA Lier & Koningshooikt gaat met een sterke, verjongde en vernieuwde lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen”, stelt afdelingsvoorzitter Piet De Zaeger. “Sterk omdat we met de burgemeester en 5 schepenen heel wat bestuurservaring aan boord hebben en omdat 6 kandidaten voorzitter zijn van een adviesraad, socio-culturele of sportvereniging in Lier. Verjongend omdat maar liefst negen kandidaten jonger zijn dan 35 jaar en twee van hen een plaats krijgen in de top 5 (Rik Verwaest en Ann-Sofie Van den Broeck). Vernieuwend omdat 16 van de 33 kandidaten nieuw zijn op de N-VA-kandidatenlijst en twee kandidaten in de top 5 (Ann-Sofie Van den Broeck en Dirk Frans) nog niet in de gemeenteraad zetelen.”

In tegenstelling tot bij andere partijen verliep de lijstvorming bij de N-VA Lier bijzonder vlot en eendrachtig. Alle zetelende N-VA-mandatarissen in schepencollege en gemeenteraad kandideren opnieuw terwijl de partij heel wat nieuwe en jonge kandidaten kon aantrekken.

Weetjes …

Een sterke lijst:

Bestuurservaring met burgemeester Frank Boogaerts en 5 schepenen: Rik Verwaest, Anja De Wit, Rik Pets, Lucien Herijgers en Bert Wollants
Voorzitters van socio-culturele en sportverengingen, adviesraden en (Dirk Frans, Marc Franquet, Tim Van Keer, Maurits De Smedt, Jan Hauwaert, Karel ‘Charlie’ Michielsen)
Én een link met politiek Brussel via volksvertegenwoordiger Bert Wollants en algemeen directeur van de N-VA Piet De Zaeger

Een verjongde lijst:

met maar liefst negen (9!) kandidaten jonger dan 35 jaar
waarvan 2 in de top 5

Een vernieuwende lijst:

16 nieuwe N-VA-kandidaten
in top 5 twee kandidaten die nu niet in de gemeenteraad zetelen

Een evenwichtige lijst:

M/V-ritsprincipe toegepast tot plaats 26 (vanaf daar dubbele rits)
5 kandidaten uit Koningshooikt waarvan 2 in de top 5 én co-lijstduwer
gemiddelde leeftijd van de 33 kandidaten = 48 jaar

 

meer informatie:

Piet De Zaeger, afdelingsvoorzitter - 0473 96 83 03 – piet.dezaeger [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is