Fietsen en auto's krijgen extra parking aan treinstation

Op 20 juli 2016, over deze onderwerpen: Fietsbeleid, Mobiliteit, Parkeerbeleid

De parkings aan de Tramweglei en het Leopoldplein krijgen extra capaciteit voor fietsers en automobilisten. Daarvoor werkt de NMBS momenteel een plan uit.

De doelstelling is om meer dan honderd extra plaatsen voor fietsen te bewerkstelligen en evenveel bijkomende parkeerplaatsen aan te leggen. De huidige fietsenstallingen aan perron 1 zullen overdekt worden en er wordt specifiek aan ruimte gedacht voor het parkeren van bromfietsen, bakfietsen en fietsen met fietskar. Daarmee wil de NMBS in afwachting van de heraanleg van de stationsomgeving meer comfort bieden aan de reizigers.

Ook goed voor winkelas

Schepen Bert Wollants (N-VA) juicht het initiatief toe. “Meer capaciteit op deze pendel- en randparking is absoluut een goede zaak, zowel voor het station als voor de nabijgelegen winkelas. Overdekte fietsenstallingen maken bovendien definitief komaf met zompige zadels en sporen dus nog meer mensen aan om met de fiets naar het station te trekken. Een prima combinatie!”

Abonnementensysteem

Tijdens de komende maanden maakt de NMBS werk van concretere plannen en de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag. Ten laatste in het najaar van 2017 zou de uitbreiding een feit moeten zijn. Het nieuwe systeem met abonnementen en vijf uur gratis parkeren kan dan ook op de uitgebreide stationsparking van toepassing zijn. (CVR, GVA)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is