Gebruik van Lierse Blue-bikes steeds populairder

Op 20 januari 2017, over deze onderwerpen: ecologie, Fietsbeleid, Mobiliteit

Het aantal ritten met Blue-bikes zit nog steeds in een stijgende lijn. Voor 2015 werden er 1.604 ontleningen genoteerd, een verdubbeling ten opzichte van het jaar 2014. Voor het afgelopen jaar staat de teller op 2.457 ritten, een groei met meer dan 50%.

Nieuwe uitleenpunten aan parking De Mol en op de Veemarkt
Aan het Lierse station kan je sinds mei 2011 Blue-bikes vinden, daarmee kunnen treinreizigers die in Lier toekomen hun traject naar de binnenstad of één van de bedrijventerreinen verderzetten. Wegens de stijgende populariteit van Blue-bike werden er in september 2016, voor het eerst in de Blue-bike geschiedenis, in Lier twee bijkomende uitleenpunten geopend. Eén aan de randparking De Mol en één aan de busterminal Veemarkt. Op deze manier kunnen nu ook pendelaars die met de wagen of bus naar onze stad komen, hun route verderzetten per Blue-bike.
“Het aantal ritten op de twee nieuwe locaties is voorlopig nog beperkt maar de cijfers gaan er iedere maand op vooruit”, zegt schepen Bert Wollants (N-VA). “Ik twijfel dan ook niet aan het groot potentieel van deze Blue-bike locaties en hun bijdrage aan een evenwichtige mobiliteitsmix in de stad.” De stad zal dan ook extra inspanningen leveren om de twee locaties meer bekendheid te geven aan de bezoekers van de stad.

Een Blue-bike kost je in Lier slechts 1 euro per dag. Wil je ook gebruik maken van de Blue-bikes, neem dan contact op met het Lierse Fietspunt (Leopoldplein 32) aan het station of surf naar www.blue-bike.be.

Word lid van Blue-bike in het fietspunt, ga meteen fietsen én ontvang een toffe tas (zolang de voorraad strekt!). Ben je al lid? Dan krijg je de tas mee op vertoon van je lidkaart. Meer info: www.blue-bike.be/nl/nieuws-en-acties/gratis-tas-voor-iedereen.
Blue-bike is een initiatief van NMBS, De Lijn en FIETS&WERK en heeft als doel met een comfortabele stadsfiets het gebruik van het openbaar vervoer en randparkings aantrekkelijker te maken.

Verantwoordelijke schepen: Bert Wollants.

Info: Mobiliteit
Paradeplein 2 bus 1 - 2500 Lier
verkeer [at] lier.be / tel. 03 8000 383

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is