Groei Lierse Blue bikes zet zich door

Op 28 januari 2016, over deze onderwerpen: Duurzaamheid, ecologie, Toerisme

De Blue-bikes aan het station van Lier blijven records breken. Het jaar 2014 sloot af op 798 ritten wat meer dan een verdubbeling is ten opzichte van het jaar voordien. Voor 2015 konden er 1604 ontleningen worden genoteerd, opnieuw meer dan het dubbele van het jaar voordien.

1 euro per rit
Aan het Lierse station kan je sinds mei 2011 Blue-bikes vinden, daarmee kunnen trein- en busreizigers die in Lier toekomen hun traject naar de binnenstad of één van de bedrijventerreinen verderzetten. Ook wie parkeert op de Tramweglei kan daarna beroep doen op de fietsen. Het beheer en onderhoud van de fietsen op het terrein gebeurt door sociaal economiebedrijf vzw werkmmaat.
“Sinds 2014 kan je voor amper 1 euro per rit gebruik maken van de fietsen waarmee je dan maximaal 24 uur de baan op kan. Dat maakt van de Blue-bikes een ideaal vervoersmiddel om in Lier komt horeca of winkelplezier te proeven. Maar je kan natuurlijk ook gewoon de stad in trekken voor familiebezoek of een zakenlunch.” stelt Deborah Anné van Blue Mobility, ”Specifiek voor bedrijven bieden we ook interessante formules aan voor klanten, bezoekers of werknemers.”.
Schepen van Mobiliteit, Bert Wollants, is blij dat de groei zich doorzet: "Met de mooie cijfers van vorig jaar hoopten we natuurlijk dat we nog meer mensen op de (deel)fiets zouden krijgen, maar dat we in 2015 opnieuw dubbel zoveel ontleningen zouden kunnen noteren hadden niet durven verwachten. Reden te meer om op het systeem te blijven inzetten. Het stadsbestuur ziet in deze Blue-bikes de ideale springplank om onze stad in te trekken.".
Intussen werkt het stadsbestuur samen met Blue mobility, De Lijn en Werkmmaat aan de uitbreiding van het systeem naar parking De Mol en het busstation Veemarkt. Dat moet een bijkomende boost geven aan het systeem. De infrastructuur hiervoor moet in het voorjaar van 2016 in het straatbeeld verschijnen.

Wil je ook gebruik maken van de Blue Bikes, neem dan contact op met het Lierse Fietspunt aan het station of surf naar www.blue-bike.be.

Verantwoordelijke schepen: Bert Wollants 

Info
Mobiliteit
Pradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 383
verkeer [at] lier.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is