Halfuur gratis parkeren

Op 2 januari 2016, over deze onderwerpen: kernversterkend beleid, Lokale economie, Parkeerbeleid

In Lier kunt u vanaf vandaag bovengronds overal een halfuur in plaats van vijftien minuten gratis parkeren. Een gratis ticket haalt u uit een van de 91 parkeerautomaten.

"Je geeft aan de automaat altijd, net zoals bij een betalend ticket, eerst je nummerplaat in en kiest dan voor 'gratis ticket' en op valideren drukken. Leg het parkeerticket achter de voorruit om van de gratis tijd te kunnen genieten. Opgelet: het gratis ticket geldt niet als verlengde van een betalend ticket", waarschuwt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

Wie een Lierse parkeerschijf heeft, mag die blijven gebruiken. "Wie het zogenaamdeLiers Kwartierschijfje correct instelt, kan eveneens een halfuur gratis parkeren. Onze medewerkers zijn hiervan op de hoogte. Het is wel zo dat we die Lierse parkeerschijven niet meer verkopen. Op termijn zal het gebruik ervan dus uitsterven", voorspelt Elke Jacobs van Parkeerbeheer Lier.

Ondergronds

Wie ondergronds parkeert, moet opletten. In parking Dungelhoeff parkeert u gratis als u er slechts een halfuurtje geparkeerd blijft. Voor de ondergrondse parking Grote Markt geldt hetzelfde wanneer u binnen de twintig minuten de parking uitrijdt. Van het gratis parkeren wordt in Lier trouwens duchtig gebruikgemaakt. Sinds midden juni leverden de parkeerautomaten bijna 50.000 gratis tickets af.

 

CVR, GVA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is