Kruispunt aan Pallietertunnel op Ring Lier bijna klaar

Op 1 september 2016, over deze onderwerpen: Infrastructuur, Mobiliteit, Mobiliteit & Openbare Werken, Stadsontwikkeling

De werken aan het kruispunt van de Lierse Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14) naderen hun einde. Vrijdagavond 23 september zou de ring weer open moeten zijn.

“Daarmee komt een einde aan twee jaar werkzaamheden en hinder voor het verkeer. Met de ondertunneling van het kruispunt hebben we een zwart punt veel veiliger gemaakt en gaat de verkeersdoorstroming er sterk op vooruit. De aannemer moet nu nog een paar laatste werken uitvoeren”, zegt woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Jef Schoenmaekers. “De volgende weken wordt het asfalt op de Ring ter hoogte van de keerlussen vernieuwd. Op de parallelwegen langs de kant van Aarschot brengt hij ook nog een toplaag aan, net als de nodige markeringen. Daarnaast worden ook nog vangrails en verkeersborden geplaatst. Een deel van het nieuwe fietspad moet nog opnieuw aangelegd worden. De kwaliteit van het beton bleek niet te voldoen aan onze kwaliteitseisen.”

Op het kruispunt gebeurden geregeld ongevallen. In augustus 2014 begonnen de werken om het kruispunt veiliger en vlotter te maken. Onder de Mechelsesteenweg werd een tunnel gebouwd en bovengronds werd een overzichtelijk kruispunt aangelegd met verkeerslichten. De tunnel werd in april van dit jaar officieel geopend. Het gaat om een investering van 7,9 miljoen euro.

AWV lanceerde ook een campagne om de tunnel een naam te geven. Meer dan duizend Lierenaars stemden toen, met een afgetekende meerderheid, voor 'Pallietertunnel'.

Vlaams minister van Verkeer Ben Weyts (N-VA) onthulde een groot bord met 'Pallietertunnel' op maar enkele weken later was dat alweer verdwenen. “Het was een tijdelijk bord om de mensen te laten kennismaken met de naam. Er komt nu een officieel, bescheidener bord”, zegt Schoenmaekers nog.

www.wegenenverkeer.be/lier

Het Nieuwsblad, 1/9/2016

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is