Lier investeert in het machinepark van Proper Lier

Dit voorjaar rolde de stad een nieuw plan van aanpak uit wat betreft groenonderhoud en onkruidbestrijding. De stad gaat hier voor een integrale aanpak, een straat is immers pas proper als ze helemaal aangepakt wordt: zwerfvuil, onkruid tussen verhardingen, onkruid rond banken, vuilbakken en verlichtingspalen, onkruid in en rond groenperken, … Burgemeester Frank Boogaerts: “Omdat een nette stad belangrijk is voor de inwoners en de bezoekers, investeren wij de laatste jaren extra in bijkomend personeel en apparatuur. Proper Lier is en blijft een prioriteit voor dit stadsbestuur.”

Naast extra personeel en een nieuw veegplan, dat waar mogelijk wordt afgestemd op de planning van groenonderhoud en onkruidbestrijding, investeert de stad in het machinepark van Proper Lier. Zo gingen we aan de slag met een nieuwe grasmaaier, stoomreiniger en veegmachine. Daar komt nu nog een compacte werktuigdrager met veeg-zuigcombinatie bij.

Deze gloednieuwe machine kan afval bij elkaar vegen en opzuigen. Al het veegvuil wordt verzameld in een opvangbak om nadien in een container uit te storten. Daarnaast kan de machine uitgerust worden met verschillende types van borstels en is er een 3de borstel die in alle richtingen kan bewegen. Handig om onkruid te verwijderen op verharde ondergronden zoals op voetpaden, fietspaden en parkings. Een aanwinst voor Proper Lier.

 

Verantwoordelijke schepen: Bert Wollants.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is