Lier krijgt twee nieuwe fietsstraten

Op 22 november 2018, over deze onderwerpen: Fietsbeleid, Jongeren, Mobiliteit, N-VA, Veiligheid

De Kanunnik Davidlaan en Begijnhofstraat in Lier worden vanaf eind januari fietsstraten. Daarin mag u met de auto of een ander motorvoertuig nooit fietsers inhalen.

“De Kanunnik Davidlaan is door de aanwezigheid van twee grote secundaire scholen een straat met veel fietsverkeer, zowel vanuit de binnenstad als vanaf de stadsvesten. Ze maakt als sluitstuk deel uit van een belangrijke fietsdiagonaal doorheen de binnenstad. Om die laatste reden is het logisch dat als we de Kanunnik Davidlaan als fietsstraat inrichten, we dat ook meteen met de hele Begijnhofstraat doen. Zo ontstaat er een gunstige, trage verbinding tussen de Grote Markt en de school­omgeving langs de stadsvest”, legt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA) uit.

Eenrichtingsverkeer

De heraanleg van de Kanunnik Davidlaan is nog volop aan de gang en zou tegen eind januari klaar moeten zijn. “Het is de ­bedoeling om dan de beide ­straten als fietsstraat in gebruik te nemen. We hebben het signalisatieplan voor de vernieuwde ­Kanunnik Davidlaan daarop afgestemd. Daarin is ook voorzien om er eenrichtingsverkeer in te voeren in de richting van de Mechelsestraat. Fietsers mogen wel in beide richtingen fietsen, maar enkel tussen de Begijnhofstraat en de op- en afrit van de stadsvest.”

Aan het verkeersplan van de ­Begijnhofstraat worden buiten de inrichting als fietsstraat geen wijzigingen aangebracht. “Omwille van het historisch karakter van beide straten geven we de fietsstraten aan door een schildering op het wegdek aan het begin van de Begijnhofstraat en ­sporadisch, maar wel overwogen, met een fietslogo op de grond op de rest van het traject. Een ­evaluatie volgt op het einde van het schooljaar.”

De inrichting van fietsstraten past in het Fietsbeleidsplan 2017-2023.

(GVA, CVR)

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is