Lier laureaat Ondernemingsvriendelijke Gemeente

Op 16 oktober 2015, over deze onderwerpen: Lokale economie

UNIZO nomineert Lier als laureaat Ondernemingsvriendelijke Gemeente 2015. Het gaat om een bekroning van een opmerkelijk project of sterk initiatief dat de lokale economie stimuleert.

Een externe jury heeft uit 32 ingestuurde projecten 3 sterke en originele initiatieven genomineerd, waaronder Lier.

LIER: Het consolideren van de leefbaarheid en de aantrekkingskracht van het Lierse kernwinkelgebied.
Geraardsbergen: Startersblad
Mechelen: De Leegstandaanpak van de stad Mechelen.

De Lierse gemeenteraad keurde een verordening goed waarmee het schepencollege de vlucht van handelszaken naar vooral de Ring (R16) en de Antwerpsesteenweg wil stoppen. Zo moet het kernwinkelgebied in de binnenstad weer leefbaar en aantrekkelijk worden voor de detailhandel. In het Liers dossier worden initiatieven toegelicht om de detailhandel te steunen, waaronder de Centrumbon waarvan er al voor 60.000 euro aan winkelwaarde verkocht werden. Naast de centrumbon is ook de stedenbouwkundige verordening detailhandel belangrijk geweest voor de nominatie.

Volgens Unizo levert Lier echt vernieuwend pionierswerk. Het is een zeer ruim project met verschillende deelpakketten en bekommernissen. Daarnaast is er een goed evenwicht tussen de betrokkenheid en de rol van de stad en de particpatiekansen van de ondernemers.
Unizo kiest in de loop van oktober de winnaar, de UNIZO Laureaat Ondernemende Gemeente 2015. De prijsuitreiking is voorzien op maandag 9 november 2015.

> www.unizo.be/laureaat-ondernemende-gemeente
>www.shoppeninlier.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is