'Liers Kwartier' wordt verlengd naar 'Liers Half Uur'

Op 8 december 2015, over deze onderwerpen: kernversterkend beleid, Lokale economie, Parkeerbeleid, Toerisme

De stad zet in op een kernversterkend beleid en breidt het 'Liers Kwartier' uit naar het 'Liers Half Uur'. Dit houdt in dat wie in het betalende gedeelte van de stad parkeert met een speciale kwartierparkeerschijf een kwartiertje gratis mag parkeren. Het schepencollege breidt dit uit naar een half uur gratis parkeren.

Een kwartiertje is nogal kort om vlug even naar de bank of apotheker te gaan, vonden de Lierenaars en vaak zorgden die kwartierparkeerschijven ook nog voor boetes omdat de mensen niet op tijd terug aan hun auto waren. "Daarom wordt het gratis kwartiertje uitgebreid naar een half uur gratis parkeren", zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

In de loop van 2016

Wanneer het 'Liers Half Uur' ingevoerd wordt is nog niet geweten, maar het zal sowieso in de loop van 2016 gebeuren. Daarbij moeten alle parkeerautomaten aangepast worden en vermits er heel wat in de binnenstad staan, is dat behoorlijk wat werk. Eveneens moet de gemeenteraad het budget 2016 ook nog goedkeuren. Voor de stad betekent dit een verlaging van de parkeerinkomsten met 121.000 euro.

Nieuw stadsplan

Verder pakt het stadsbestuur uit met een nieuw stads- en bereikbaarsheidsplan met alle parkeergelegenheden er op aangegeven en ook de afstand van de parking tot het centrum. "Mensen beweren dat Lier moeilijk bereikbaar is en dat ze de parkings niet vinden. Daarom geven we een nieuw gedrukt parkeer- en stadsplan uit met een oplage van 20.000 exemplaren dat verspreid wordt bij de handelaars."

Digitaal

"De handelaars kunnen de plannetjes aan hun klanten uitdelen. Eveneens wordt het stadsplan digitaal verspreid. Het gaat om een samenwerking van de diensten Mobiliteit, Toerisme en Economie." "De komende drie jaar wordt er ook nog jaarlijks 50.000 euro voorzien voor kernversterkende evenementen die in de eerste plaats winkels en horeca versterken", aldus schepen Lucien Herijgers (N-VA), die nog meegeeft als de werken aan de Ring volgend jaar achter de rug zijn Lier zes invalswegen zal hebben.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-lier/-liers-kwartier-wordt-verlengd-n...

(WAE, HLN)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is