Lintsesteenweg gaat in beide richtingen open

Op 17 december 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersbeleid

Het kruispunt van de Mechelse- en Lintsesteenweg gaat morgen weer open voor alle verkeer, in beide richtingen. Op de Ring (R16) verandert de situatie voor voetgangers en fietsers.

Momenteel is er ter hoogte van het kruispunt enkel eenrichtingsverkeer mogelijk in de richting van Lint. Vanaf vrijdagnamiddag moet het verkeer komende van Lint richting Lier niet langer omrijden via de Oud-Strijderslaan, waardoor de Oud-Strijderslaan opnieuw een weg wordt voor lokaal verkeer", zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Gelijktijdig wijzigt ook de situatie voor fietsers en voetgangers bovenop het kruispunt van de Mechelsesteenweg (N14) en de Ring (R16). "Momenteel steken voetgangers de Ring over langs de kant van de Carrefour, terwijl fietsers oversteken langs de kant van de Ringenhofweg. Nu de aanleg van de aanrijstroken naar de tunnels begint, verschuiven de oversteekplaatsen. Om de Ring veiliger en comfortabeler te kruisen, zorgen we vanaf vrijdagnamiddag voor een gezamenlijke oversteekplaats voor fietsers en voetgangers, dichter bij het kruispunt met de Mechelsesteenweg."

"Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van een aangelegd pad op de dakplaat van de onderliggende tunnel. Deze oversteekplaats is beveiligd door verkeerslichten en verlicht voor een goede zichtbaarheid. De oude oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers zijn dan niet langer beschikbaar."

Tunnel

Doordat nu ook voetgangers 'gelijkvloers' de Ring zullen oversteken in plaats van via de tijdelijke bruggen, worden de rijen wachtende auto's wellicht langer.

Ondertussen krijgt de tunnel onder het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Ring steeds meer zijn definitieve vorm. "Begin januari gaat de aannemer verder met de aanleg van de aanrijstroken naar de tunnel. Hij start dan ook met de aanleg van het wegdek in de tunnel en het kruispunt bovenop het tunneldak. Die werken zijn niet altijd even zichtbaar op het terrein, maar noodzakelijk om kruispunt en tunnel in het voorjaar van 2016 open te stellen voor het verkeer. Tot de openstelling blijft alvast de verkeerssituatie op het kruispunt behouden."

www.wegenenverkeer.be/werken-Lier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is