N-VA kant zich tegen Arabische folder in Lier

Op 21 februari 2019, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Inburgering, Lokale economie, Middenstand, N-VA

Onlangs opende supermarkt ‘Zein’ haar deuren op de Antwerpsesteenweg. N-VA Lier&Koningshooikt verwelkomt iedere ondernemer die in onze stad een zaak start en wenst hen alle succes, ongeacht hun afkomst. Maar we stellen tot onze ontzetting vast dat ‘Zein’ start met een valse noot: in de hele wijk bussen ze een tweetalige promotiefolder, met op één kant een volledig Arabische tekst. (zie bijlage)

Voor de N-VA is dit onaanvaardbaar. Lier is een Vlaamse stad, waar Nederlands de voertaal is. Alleen zo kunnen Lierenaars van diverse afkomst elkaar begrijpen en samenleven. Als stedelijke overheid zien we daar strikt op toe, maar ook ondernemers moeten daar hun steentje aan bijdragen.

De zaakvoerders bewijzen ook anderstaligen en nieuwkomers geen dienst. Hun integratie in onze samenleving hangt immers af van het snel Nederlands leren. Door om commerciële redenen de indruk te wekken dat ze in Lier ook in het Arabisch terecht kunnen ondergraaft ‘Zein’ hun motivatie om onze taal te leren.

De N-VA zal dan ook de uitbaters van ‘Zein’ uitnodigen voor een gesprek en duidelijk maken dat ze op het verkeerde spoor zitten.

Namens N-VA Lier&Koningshooikt

 

Toon Vaessens, voorzitter

Contact:

toon.vaessens [at] n-va.be, 0479/80.34.09

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is