Nieuwe ledverlichting voor Sporthal 'De Komeet'

Op 9 mei 2018, over deze onderwerpen: Energie, Milieu & Energie, Modernisering, Sport

Sporthal ‘De Komeet’ krijgt nieuwe ledverlichting. De stad laat er de oude verlichting vervangen om zo energie te besparen én een beter verlichting te bieden aan de zaalsporters. Na eerdere goede resultaten in Sporthal ’t Spui, trekt de stad ook voor de sporthal aan de Eeuwfeestlaan de kaart van moderne en zuinige verlichting. De huidige verlichtingsinstallatie verbruikt ongeveer 43.000 kWh per jaar, vergelijkbaar met het jaarverbruik van meer dan 12 gezinnen. Deze investering past dan ook in de uitvoering van het burgemeesterconvenant dat de stad Lier ondertekende.

“Het verlichtingsniveau in de sporthal was zeker voor sporten op topniveau niet altijd wat het moest zijn, dat zetten we recht met deze investering. We zorgen voor betere lichtkwaliteit voor de Lierse sporters én bovendien geven we een stuk minder uit aan stroom,” geeft schepen van Openbare ruimte Bert Wollants aan. “Dit is een logische keuze die het klimaat en de begroting van de stad ten goede komt, want deze installatie verdient zichzelf terug op minder dan 6 jaar.”

De stad wees de werken ondertussen toe aan de firma Engie-Fabricom voor een bedrag van 83.948,31 euro incl. BTW. Als alles goed gaat wordt de nieuwe verlichting tijdens de zomermaanden geïnstalleerd. 

Verantwoordelijke schepen: Bert Wollants.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is