Nieuwe verlichting voor bruggen en Binnennete

Op 15 november 2016, over deze onderwerpen: ecologie, Energie

Op vraag van de stad Lier heeft Eandis zowel de verlichting vernieuwd die de bruggen van de Binnennete aanstraalt, als de sfeerverlichting over het water.

"We hebben gekozen voor milieuvriendelijke en energiezuinige ledverlichting en de elektriciteitskabels werden ook vernieuwd", legt schepen Bert Wollants uit. "De nieuwe installatie voorziet tien lampen voor de aanstraling aan de vier bruggen, met telkens twee per brug, twee lampen aan 't Spui en 22 lampen voor de aanstraling van de oevers. De oude verlichting langs de Binnennete in Lier was aan vervanging toe en hier en daar zelfs buiten dienst", zegt schepen Bert Wollants. "De nieuwe verlichting is heel wat zuiniger. In principe kan de stad door de reductie van het verbruik, de investering van 28.843,84 euro op ongeveer twee jaar terug verdienen", vindt Jean-Pierre Blomme van Eandis.

Als nu nog de Zimmertoren, terug wordt aangestraald, is het plaatje rond. De Zimmertoren staat al drie jaar in het donker. Vroeger werden twee schijnwerpers van uit de grond op de Zimmertoren gericht. Ze werden door Eandis verwijderd en tot nu kwam niets in de plaats.

(WAE, HLN)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is