Overhandiging violen Chinese meester-vioolbouwer Changchun

Op 19 november 2015

foto: David Legreve

Onze burgemeester heeft opnieuw de eer om namens de stad Lier twee violen van de hand van de Chinese meester-vioolbouwer Shao Changchun te mogen ontvangen. Deze worden geschonken aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans. Zo komt de SAMWD aan een totaal van acht violen van Changdun. De waarde van deze violen voor de SAMWD en Lier zelf staat dan ook buiten kijf. 

Lees de burgemeester zijn volledige toespraak hieronder!

 

China laat Vlaanderen niet los. En meer speciaal Lier dan, zoals u weet niet de grootste stad, maar één van de mooiste, en zeker de sympathiekste stad van Vlaanderen.

Van bij zijn eerste bezoek aan Lier was de beroemde Chinese vioolbouwer  Shao Changchun  verliefd op onze stad. Zo verliefd dat hij al twee maal enkele violen schonk aan onze SAMWD.

Shao ChangChun  is niet de eerste de beste. Als enige niet-Italiaan en dus bij wijze van grote uitzondering, werd hij toegelaten  aan de beroemde Cremona-school als meester-vioolbouwer.  Dat bewijst uiteraard zijn groot vakmanschap.

Dat de Stad Lier en de SAMWD opnieuw de eer genieten om van zijn hand weer 2 violen te mogen ontvangen, verheugt ons zeer. Het brengt het aantal violen van zijn hand daarmee op 8 exemplaren.

Cultuur is één van onze handelsmerken en staat hoog aangeschreven in onze stad. Voor de grootste SAMD van Vlaanderen en voor onze stad betekent deze nieuwe schenking een echte verrijking van ons cultureel patrimonium. Waarvoor grote dank aan onze Chinese maecenas, en aan Freddy Van Gaever voor zijn rol als verbindingsman die dit alles mogelijk maakt.

De waarde van deze violen staat buiten kijf, zo verzekeren de directeurs en de leraars van de SAMWD mij. Ook zij zijn zeer erkentelijk voor deze nieuwe schenking.

Er zullen nu enkele werken gebracht worden op de nieuwe aanwinsten zodat wij kunnen genieten van deze 2 prachtexemplaren van de hand van een beroemd vioolbouwer.

Frank Boogaerts, burgemeester

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is