Persbericht Jong N-VA Lier & Koningshooikt: schulden opstapelen is makkelijker dan ze afbouwen

In 2012 was de Lierse stadskas een puinhoop. De schuld was geëxplodeerd naar 82,5 miljoen. Goed voor € 2550 schuld per inwoner: maar liefst het dubbele van vergelijkbare gemeenten (Statistiek Vlaanderen, Bestuurskrachtmonitor 2017, Belfius-cluster t.o.v. Lier).

Het toenmalige stadsbestuur sloot haar laatste begroting af met €3,4 miljoen tekort!

Dat veranderde toen N-VA het roer in handen kreeg. Vanaf toen was elke begroting in evenwicht en werd 7 miljoen schulden versneld afbetaald.

Jong N-VA is het stadsbestuur, in het bijzonder onze burgemeester Frank Boogaerts en schepen van Financiën Anja De Wit, hiervoor dankbaar. De lof die ze hiervoor kregen van de gouverneur was terecht!

Met de verkiezingen in zicht lijken veel partijen onze schulden te zijn vergeten. We horen dure plannen voor prestigeprojecten, maar willen ze dat betalen met nieuwe schulden?

Jong N-VA stapelt daarom symbolisch 82 rode bakken op elkaar, één bak per miljoen schulden in 2012. Daarnaast staan de 7 die sindsdien werden afbetaald. Als jonge Lierenaars en Hooiktenaars willen we zo oproepen een strikt financieel beleid te blijven voeren. Onze generatie zal nog lang een schuldenberg afbetalen die op amper enkele jaren werd gemaakt. Laat ons die fout dus niet opnieuw maken!

Namens Jong N-VA Lier&Koningshooikt

 

Ann-Sofie Van den broeck, voorzitster

Xander De Vos, ondervoorzitter

Lien Van Oosterwyck

Charlotte Schwagten

Martine Van der Kuylen

Jan De Wit

Rik Verwaest

 

Contact:

Rik Verwaest 0498/41.27.26 - rik.verwaest [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is