PERSBERICHT STAD EN OCMW LIER: Samen tegen corona – Blijf ook met dit mooie weer nauwgezet de maatregelen volgen

Op 3 april 2020, over deze onderwerpen: Burgemeester, Sport & vrije tijd, Veiligheid

Stad & OCMW Lier en Lokale Politie Lier roepen op om ook dit weekend, met het voorspelde mooie weer, de coronamaatregelen maximaal en nauwgezet na te leven. We beseffen dat dit extra moeilijk is, maar het blijft des te belangrijker om de genomen maatregelen ter indijking van de verspreiding van het coronavirus ook nu te volgen!

Fysieke activiteiten in openlucht én in de buurt - zoals joggen, wandelen of fietsen in gezinsverband d.w.z. personen die onder hetzelfde dak wonen (of max. 1 ‘vaste’ vriend) - zijn toegelaten maar het is van groot belang om ook hier 1,5m afstand van anderen te houden en de hygiënemaatregelen nauwgezet te volgen. De kans dat het dit weekend extra druk zal zijn op de stadsvesten en dijken is groot. Het is dus van groot belang dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en de maatregelen strikt opvolgt. Is het te druk op de vesten of de dijken? Waarom eens niet een wandelingetje of fietstochtje maken door Lierse straten waar je anders nooit komt?

Blijf ook in beweging. Het kan niet om in groep op een bankje te blijven zonnen, of ergens te gaan picknicken nu. Samenscholingen van meer dan 2 personen zijn niet toegelaten. Ook de politie zal hierop toezicht houden.

We vragen ook, wanneer je buitenkomt, om niet alleen de maatregelen na te leven maar ook om respect te tonen voor elkaar, en alle weggebruikers. Voetgangers heb respect voor fietsers, fietsers heb respect voor voetgangers.

Bedankt voor jullie extra inzet, opnieuw ook het komende weekend. Het is niet makkelijk, maar het moet nu nog even. Wij zijn heel trots op Lier en Koningshooikt. Alleen samen kunnen we dit. Zo zorgen we in de eerste plaats voor elkaar, onze geliefde(n), voor onszelf en vooral ook voor de zorg- en medische sector!


Verantwoordelijk: burgemeester Frank Boogaerts.

Info:
We verzamelen alles voor Lier, zowel voor inwoners als voor onze lokale handelaars, op www.lier.be/corona. Volg eventuele aparte updates op www.facebook.com/stadlier. Alle algemene informatie over het coronavirus is beschikbaar op www.info-coronavirus.be/nl/. Mensen die vragen hebben, kunnen mailen naar info-coronavirus [at] health.fgov.be of kunnen bellen naar het speciale callcenter op het nummer 0800 14 689.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is