PERSBERICHT STAD EN OCMW LIER: Samen tegen corona – Plaatsing schermen bij Lierse handelaars

Op 25 maart 2020, over deze onderwerpen: Burgemeester, Dienstverlening, Lokale economie

Stad Lier blijft de nodige maatregelen nemen in de strijd tegen corona. Burgemeester Frank Boogaerts heeft het volgende te zeggen bij de nieuwste maatregel:

"De stad zit niet stil om initiatieven te nemen om mee te vechten tegen corona. Naast de boodschappendienst, de babbellijn, de aankoop van elektrische (bak)fietsen voor het personeel zodat arbeiders niet met 2 personen in de vrachtwagen hoeven te rijden, het uitstel van de betaling van de algemene gemeentebelasting,.. nu ook het aanbod aan middenstanders van plexiglas beschermframes. We werken ondertussen ijverig verder aan nog maatregelen voor de ganse bevolking en de extra getroffen groepen. Volgende week zeker meer nieuws hierover!"

Bedankt, Frank!

 

PERSBERICHT STAD EN OCMW LIER: Samen tegen corona – Plaatsing schermen bij Lierse handelaars

In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus nemen we als stad dagelijks bijkomende initiatieven. De voorbije dagen maakten onze medewerkers in de stedelijke werkplaats frames met plexiglas. De eerste frames zijn vandaag geplaatst bij Lierse handelaars. Zo willen we er mee voor zorgen dat de handelaars zo veilig mogelijk kunnen blijven werken en dragen we mee zorg voor de Lierenaar die naar de winkel gaat.

De eerste frames, een tiental, gingen naar apothekers, bakkers en delicatessen- en traiteurszaken. De komende dagen worden nog bijkomende frames geplaatst en breiden we de doelgroep verder uit naar slagers, supermarkten en krantenwinkels. De stad nam ondertussen met alle handelaars contact op met de vraag of ze van dit aanbod gebruik willen maken. In totaal zijn er momenteel 25 handelaars die hierop positief reageerden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is