Schepencollege ruimt zwerfvuil op

CBS ruimt mee de binnenstad op

Gisteren hielden burgemeester, schepenen en leden van de Economische Raad een sensibiliseringsactie 'propere winkelstraten'. Sigarettenpeuken, papiertjes en ander zwerfvuil werden door hen opgeruimd.

"Een handelsas die er niet netjes bij ligt, wekt ontevredenheid en een gevoel van onveiligheid in de hand. Ondanks de inspanningen van de stad om het openbaar domein proper te houden, blijven zwerfvuil en sluikstort een doorn in het oog, ook voor de handelszaken en hun klanten", zeggen burgemeester Frank Boogaerts en schepen Lucien Herijgers.

Grijpstokken

"De Economische Raad (adviesraad) wil het goede voorbeeld geven en collega-handelaars, ondernemers en hun personeel bewust maken om ook mee te werken aan een nette en commercieel attractieve omgeving", aldus de burgemeester nog. Daarna ging het campagneteam met grijpstokken, handschoenen en vuilniszakken aan de slag in het kernwinkelgebied. Rechtestraat, Grote Markt, Antwerpsestraat en een gedeelte van Kartuizersvest werden zwerfvuilvrij gemaakt. Achteraf werd het opruimmateriaal geschonken aan de nieuwe handelsvereniging 'Lier Shopping'.
Na deze sensibiliseringsactie zal de stad overgaan tot acties door vaststellingen op te maken die kunnen leiden tot administratieve geldboetes.

HLN

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is