Slimme camera’s scannen alle auto’s die stad binnenrijden

Op 11 oktober 2016, over deze onderwerpen: Burgemeester, Criminaliteit, Modernisering, Veiligheid, Verkeer

Midden 2017 ANPR-toestellen op alle grote invalswegen

Op het grondgebied van Lier zullen midden volgend jaar acht slimme camera’s staan. Deze zogenaamde ANPR-camera’s scannen de nummerplaten van alle voorbijrijdende voertuigen automatisch.

De software vergelijkt de nummerplaten met lijsten van kentekens waarmee iets aan de hand is. Met ANPR-camera’s kan de politie dus gemakkelijk weten of bijvoorbeeld een gestolen voertuig zich in de politiezone bevindt.

300.000 euro

In december vorig jaar maakte burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) bekend dat de stad 300.000 euro opzij zou zetten voor de aankoop van dergelijke slimme camera’s. Ondertussen is beslist waar ze geplaatst worden.

Op de volgende locaties komen telkens één of twee camera’s: op de Liersesteenweg in Emblem (Ranst) vlak voor de Ring (R16), op de Hagenbroeksesteenweg bij de grens met Boechout, op de Antwerpsesteenweg bij de grens met Boechout, op de Antwerpsesteenweg aan Vogelzang, op de Mechelsesteenweg bij de grens met Duffel, op de Mechelsesteenweg net binnen de Ring, op de Aarschotsesteenweg bij de grens met Berlaar-Heikant en op de Mechelbaan in de bocht ter hoogte van de Chirolokalen.

CVR, GVA

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is