Stad Lier finalist 'Overheidsorganisatie van het Jaar'

Op 1 december 2017, over deze onderwerpen: Burgemeester, Burgerzaken, Digitalisering, Modernisering, Personeel, Stadsdiensten

'Overheidsorganisatie van het Jaar' is een initiatief van Ernst & Young, De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. Ze willen met deze prijs hun waardering en erkenning uitspreken voor doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties die burgers en bedrijven ten goede komen. Stad en OCMW Lier stelden zich voor het eerst kandidaat. “We legden hierbij de focus op de actieve uitbouw van een moderne overheidsorganisatie”, zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

Baanbrekend

“Tal van toepassingen die we in Lier uitrolden bleken baanbrekend, zoals het werken op afspraak, de automatische notarisbrieven en digitaal vergaderen. Daarbij komt dat wij er bewust voor kiezen om aan elk proces dat herbekeken of verfijnd wordt een digitaliseringsproces te koppelen waarmee we snel aan de slag kunnen.”

Het is nu aan een jury, samengesteld uit prominenten uit de ondernemerswereld, om de winnaar te selecteren. Daarop is het nog wachten tot 6 maart.

 

Bron: GVA, CVR

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is