Stad Lier rolt rode loper verder uit

Op 19 juli 2016, over deze onderwerpen: kernversterkend beleid, Lokale economie, Middenstand

Ter gelegenheid van de eerste gemeenschappelijke avondshopping op 23 juni jl. schonk de stad gratis in totaal 630 meter rode lopers aan alle handels- en horecazaken en commerciële dienstverleners gevestigd in het kernwinkelgebied en op de toeristische as. Zo kon voor deze speciale gelegenheid de rode loper worden uitgerold, een initiatief van de Lierse Economische Raad. De eerste 'uitrol' van dit initiatief fungeerde als een 'proeftuin', die op veel positieve reacties kon rekenen. De rode lopers gaven een duidelijke visuele markering aan het straatbeeld en zorgden uniform voor een uitnodigend signaal. Omwille van die positieve feedback wil de stad het bedelingsgebied uitbreiden tot het hele Lierse grondgebied.

Het nieuwe koopevent, de familiekoopzondag, die samen met Boulevard Gommaar op 11 september plaatsvindt, biedt een uitstekende gelegenheid voor deze verdere uitbreiding van het bedelingsgebied. Na 11 september kunnen de lopers ook nog uitgerold worden op de Unizo-campagne 'Dag van de klant' dd. 24 september en tijdens Lier Winkelplezier op 19 oktober.

Doelgroep zijn alle kleinhandelszaken (incl. horeca en commerciële dienstverleners) met een netto winkelvloeroppervlakte van minder dan 400m² op het hele Lierse grondgebied, met uitzondering van vrije beroepen en andere zaken zonder publiek toegankelijke ruimte en winkels zonder gelijktijdige aanwezigheid van de verkoper en de consument/koper.

Via de communicatiekanalen van de stad Lier, de elektronische nieuwsbrief van de Economische Raad en een huis-aan-huis bedeling in de stedelijke handelsas, zal dit aanbod bekend gemaakt worden aan de handelaar/ondernemer. De rode lopers zullen dan te gepasten tijde op een centrale plaats afgehaald kunnen worden.

Verantwoordelijke schepen: Lucien Herijgers

Info: Economie

Paradeplein 2 bus 1, 2500 Lier

economie [at] lier.be: tel. 03 8000 382

www.shoppeninlier.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is