Stad Lier sensibiliseert bevolking rond gauwdiefstallen

Op 6 januari 2016, over deze onderwerpen: Lokale economie, Politie, Veiligheid (politie en brandweer)

Elk jaar duiken er tijdens de koopjesperiodes zakkenrollers op in de winkelstraten. Deze personen hebben minder goede bedoelingen en zijn vooral uit op waardevolle bezittingen zoals GSM’s, smartphones, portefeuilles en handtassen. Wie ooit slachtoffer werd van een zakkenroller ervaart dit doorgaans als zeer ingrijpend.

De gemeenschapswachten houden daarom een extra oogje in het zeil tijdens deze periode in gans de winkelas. Wie zichtbaar erg nonchalant omspringt met z’n bezittingen zal door de gemeenschapswachten worden aangesproken en krijgt een folder mee met nuttige tips om gauwdiefstallen te voorkomen. Door enkele eenvoudige maatregelen te nemen kan je immers de kans om slachtoffer te worden van een zakkenroller drastisch verkleinen.

Winkeliers zullen deze tips ook afficheren ter hoogte van de kassa. De gemeenschapswachten zullen hiervoor de winkeliers een ‘affiche op voet’ overhandigen die ze aan de kassa kunnen plaatsen. Op die manier zal de actie meer in het oog springen. Wie slachtoffer wordt van een zakkenroller doet hiervan best steeds aangifte bij de Lokale Politie.

Info: Handhaving
Paradeplein 2 bus 1 - 2500 Lier

tel. 03 8000 350

Verantwoordelijk: burgemeester Frank Boogaerts

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is