Stad stelt schapenkopbeeldmerk beschikbaar voor 100% Lierse producten

Op 20 februari 2017, over deze onderwerpen: kernversterkend beleid, Lokale economie, Middenstand

Creëer zelf een uniek Liers schapenkopproduct!

Loop  je als ondernemer of handelaar reeds een tijdje rond met het idee om een uniek product te creëren in de vorm van het Lierse schapenkoplogo? Nu kan het! De stad stelt daarvoor een ‘tag’ of beeldmerk ter beschikking op basis van het bestaande logo.

Sinds de lancering in 2011 van het schapenkoplogo met bijhorende baseline ‘Lier. Plezier op kop’, hebben de Lierse inwoners, ondernemers en verenigingen het beeld van de schapenkop gretig omarmd.  Het logo is uitgegroeid tot een zeer herkenbaar beeld van de schapenkop die fier is op zijn stad. Meermaals kwam dan ook de vraag om het schapenkoplogo te mogen gebruiken voor allerlei evenementen, of op/in eigen producten. Bijkomend kwam de vraag of men zelf publiciteit mocht  maken verwijzend naar het schapenkoplogo van de stad. Tot hiertoe bleef het gebruik van het logo echter voorbehouden aan de stedelijke diensten.

Het schapenkoplogo en de baseline ‘Lier.Plezier op kop’ blijft exclusief voor de communicatie en promotie van de eigen initiatieven en producten van de stad Lier. Maar daarnaast is, om verwarring te vermijden nu een apart beeldmerk gecreëerd, afgeleid van het bestaande logo. Bedoeling is dat handelaars/ondernemers dit beeldmerk hanteren in combinatie met de ‘tag’  ‘100% made in Lier’ voor de creatie van  '100%' Lierse producten. Deze link is gemaakt in de tag.

Wil je als handelaar of ondernemer een koekje of  chocolaatje, een hamburger of broodje, onderlegger of  T-shirt in of met de vorm van de schapenkop creëren, dan kan dat, mits je je idee ter goedkeuring voorlegt. Alle initiatieven dienen voor ze in productie gaan en gelanceerd worden in combinatie met de tag eerst ter goedkeuring voorgelegd te worden aan het College van burgemeester en schepenen.  Na goedkeuring mag je gebruik maken van het beeldmerk en de ‘tag’ voor promotie van je product. Zo pik je een graantje mee van het succes van het schapenlogo. Bovendien zorgt het team Externe communicatie voor extra visibiliteit.

 

Bevoegdheid: burgemeester Frank Boogaerts

Info: Externe communicatie, 03 8000 351

Een voorstel indienen doe je via communicatie [at] lier.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is