Stadsbestuur stelt voor voetbalcomplex Kessel te verkopen aan Lierse Kempenzonen

Op 20 februari 2019, over deze onderwerpen: Infrastructuur, Jeugd, Sport

Met het faillissement van K. Lierse SK in 2018 kwam het jeugdvoetbalcomplex aan de Liersesteenweg te Kessel opnieuw in handen van stad Lier. Lierse pachtte deze terreinen immers van het Lierse OCMW.

Vorig jaar besloot het stadsbestuur om voorlopig de terrein gezamenlijk te laten gebruiken door de jeugdploegen van Lierse Kempenzonen en Lyra-Lierse. Die afspraken golden tot het einde van het lopende voetbalseizoen, waarna een evaluatie is voorzien.

De terreinen en infrastructuur zijn na jaren verwaarlozing echter dringend aan grondige investeringen toe. Om die reden formuleerde Lierse Kempenzonen een bod van 500.000€ op het volledige complex. Na de verkoop wenst de ploeg er de komende jaren nieuwe velden en vernieuwde omkadering voor hun jeugdwerking te realiseren. Lyra-Lierse gaf eerder aan niet geinteresseerd te zijn in een aankoop.

Op vraag van het schepencollege verklaarde Lierse Kempenzonen zich tevens uitdrukkelijk en schriftelijk akkoord om ook de jeugdwerking van Lyra-Lierse de komende twee seizoenen te laten gebruikmaken van het complex.

Burgemeester Frank Boogaerts is tevreden met het bereikte compromis: “Op deze manier worden de terreinen optimaal beheerd en is de stad verzekerd dat ze ten goede komen aan Lierse jeugdvoetballers. We drongen ook aan op een akkoord met Lyra-Lierse. Zo krijgen zij ook ruim de tijd om indien nodig een tijdelijk alternatief te zoeken vooraleer de Hoge Velden worden gerealiseerd als Liers jeugdvoetbalcomplex.”

Schepen van Sport Ivo Andries: “Niet verkopen betekent gezien de kwaliteit van de terreinen het op korte termijn afkeuren van dit oefencomplex. Hierdoor zouden de jeugdspelers van beide ploegen in de kou blijven staan. Dit is dus de meest duurzame oplossing voor allebei.”

Het schepencollege stelt daarom voor dit bod, dat voldoet aan de schattingsprijs, te aanvaarden. Het voorstel tot verkoop zal daarom worden voorgelegd aan de gemeenteraad maandag aanstaande.

 

Burgemeester Frank Boogaerts: 0476/24.39.24 of frank.boogaerts [at] lier.be

Schepen van Sport Ivo Andries: 0475/32.60.37 of ivo.andries [at] lier.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is