Ontvangst N-VA-bus met Antwerpse kopstukken - toespraak voorzitter + foto's

De N-VA organiseert tijdens de eerste twee weekends van juni een bustoer door Vlaanderen met enkele nationale kopstukken, waaronder Bart De Wever, Jan Jambon, Theo Francken en alle Vlaamse en federale excellenties. De opvallende gele campagnebus stopte gisteren ook in Lier, op 3 juni.

Onze afdelingsvoorzitter Piet De Zaeger heeft bij het ontvangst uiteraard een kort welkomstwoord gehouden.

De volledige toespraak lees je hier:

 

Beste voorzitter Bart,

Geachte ministers en parlementsleden,

Beste N-VA-vrienden,

Namens ons afdelingsbestuur

Welkom in Lier,

Zoals u weet wordt onze mooie stad bestuurd door een schepencollege onder leiding van N-VA-burgemeester Frank Boogaerts en met de N-VA als veruit de grootste gemeenteraadsfractie.

Toen burgemeester Frank Boogaerts en schepenen Rik Verwaest, Anja De Wit, Bert Wollants, Lucien Herijgers en Rik Pets aan de slag gingen wisten we dat ze voor een moeilijke opdracht stonden. Want het nieuwe stadsbestuur vertrok met een negatieve erfenis, een enorme schuldenberg! Stevig besparen was dus de boodschap. We sloten zes begrotingen op rij af met een mooi overschot. Meer dan 7 miljoen euro of ongeveer 10% betaalde dit N-VA-stadsbestuur af. De schuldenberg daalt dus flink. Voor dit knappe resultaat kreeg Lier lof van de gouverneur.

Meer doen met minder geld was dus de uitdaging. En op die manier konden we heel wat realiseren. Teveel om op te noemen. Enkele voorbeelden:

nieuwe speeltuinen en voetbalveldjes in de wijken, extra personeel voor een Proper Lier, het gratis half uur parkeren, meer geld voor straten en voetpaden, gratis ophalen van de roze afvalzak en een nieuw afsprakensysteem op het stadskantoor
2 nieuwe sporthallen staan in de steigers, een ervan hier: op de Atheneumsite verrijst straks een grote polyvalente hal waar heel wat sportverenigingen een nieuwe thuis vinden.
In 2017 ontving Lierke Plezierke een recordaantal toeristen, we telden 27 000 bezoekers (+ 12,5 %) uit 75 landen in ons nieuw toerismekantoor en tot 60% meer overnachtingen bij Lierse hotels.
Sinds N-VA aan het roer kwam daalde het aantal misdrijven in onze stad met 25%.

Veilig thuis in een welvarend Lier is dus méér dan een slogan. Het is onze ambitie om dat beleid verder te zetten. Want ook in Lier bewijzen we dat onze tegenstanders de bal misslaan met hun kritiek op de N-VA. We zijn fier op Lier omdat burgemeester Frank Boogaerts en zijn team bewijzen dat de Verandering Werkt, dat N-VA de bal juist slaat.

En dat gaan we aanschouwelijk bewijzen. Daarom nodig ik nu graag voorzitter Bart De Wever en ministers Jan Jambon, Liesbeth Homans, Johan Van Overtveldt en Philippe Muyters uit om samen met onze burgemeester en aanwezige schepenen een balletje citygolf te slaan en zo de stad te doorkruisen. Na afloop bieden we graag een drankje aan in stadsherberg Den Eyckeboom. En als “vieruurtje” hebben we Lierse Vlaaikses voorzien.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is