Toespraak burgemeester nieuwjaarsreceptie N-VA Lier & Koningshooikt

Op vrijdag 22 januari hebben we met de N-VA afdeling onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden in het Hof van Aragon.

Naast speeches van onze afdelingsvoorzitter Toon Vaessens en staatssecretaris van Asiel & Migratie Theo Francken kon een toespraak van onze burgemeester natuurlijk niet ontbreken.

Lees de hele speech hieronder:

Beste leden, sympathisanten, vrienden,

Mijnheer de Staatssecretaris, beste Theo,

Vooreerst ook van mij de allerbeste wensen voor een gezond, gelukkig en succesvol 2016 voor u allen en al diegenen die u dierbaar zijn.

Denken, Durven, Doen. Eén van de slogans van de N-VA tijdens onze succesvolle campagnes.

Later werd die aangevuld met hét grote woord “VERANDERING”.

Hebben wij nagedacht in Lier ? Durven wij in Lier ? Doen wij het in Lier ? Zorgen wij als N-VA voor de verandering in Lier ?  Wel beste vrienden, ik durf zeggen : JA !

De eerste verandering in Lier, en wat voor één, was onze klinkende overwinning van 14 oktober 2012, met als gevolg veruit de grootste fractie in de gemeenteraad en de leiding van  het College van Burgemeester en Schepenen.

Vanaf 2 januari 2013 zijn wij beginnen DOEN en VERANDEREN.

Beste vrienden, de grootste verandering in Lier zijn de besparingen, noodzakelijke en verstandige besparingen om onze Stad uit de financiële put te halen.

Wij hebben het aangedurfd om in Lier de omslag waar te maken. Onder impuls van de N-VA is de aangroei van de schulden gestopt. Beter nog, door onze gedurfde politieke keuze is de schuldenberg verkleind en is er extra ruimte gekomen voor nieuwe investeringen.

Veranderingen zijn niet altijd direct zichtbaar, gaan soms trager dan gewenst. Maar de N-VA zal er blijven op toezien dat deze politiek van de goede huisvader wordt voortgezet : besparen om nadien te groeien, zodat de veranderingen nog duidelijker worden.

Waaraan mogen we ons nog verwachten:

  • De verlichting van de Binnennete wordt vervangen door zuinige LED-verlichting
  • De vesten worden verlicht om er veilige paden van te maken voor de schoolgaande jeugd en de sportievelingen
  • De armaturen van de openbare verlichting worden vervangen door energiebesparende modellen
  • Volgende straten komen aan beurt (uitvoering of in ontwerp ) : Kannunik Davidlaan, fietspad Antwerpesesteenweg, Marnixdreef, Spekkestraat, Tramweglei, Sint-Gummarusstraat, Huibrechtstraat, Werf, Volmolenstraat, Berlarij, Guldensporenlaan, Eeuwfeestlaan, Ros Beiaardstraat/Zaat/Veemarkt………..
  • Onder impuls van de N-VA zal de kleinhandel volop verder gesteund worden door o.a. de premie van 10.000 Euro voor de vestiging van een nieuwe zaak in een leegstaand pand in het kernwinkelgebied (er zijn hiervan al resultaten zichtbaar ! )
  • Gratis parkeren werd verlengd van 15 naar 30 Minuten
  • De strijd tegen overlast en criminaliteit wordt opgevoerd. Er is 300.000 Euro uitgetrokken voor ANPR-camera’s op de invalswegen (de criminaliteitscijfers zijn al spectaculair gedaald )
  • een nieuwe evenementenweide wacht op bruisende evenementen
  • Het project Normaalschool voor wonen (vooral schoolverlaters en jonge gezinnen ) en winkelen (starters, buurtwinkels, nichewinkels) gaat van start
  • Inspanningen om nieuwkomers zo snel mogelijk en zo goed mogelijk Nederlands te leren en zich te integreren worden uitgebreid
  • De roze zakken worden gratis opgehaald
  • De algemene gemeentebelasting wordt verlaagd

Best vrienden, dit zijn stuk voor stuk belangrijke veranderingen in het beleid van deze bestuursploeg, doorgevoerd onder impuls van onze 6 vertegenwoordigers in het schepencollege, onze 6 gemeenteraadsleden en onze 4 OCMW-raadsleden.

Door de gedurfde N-VA politiek binnen de huidige meerderheid is de koers ten goede veranderd, het schip is van koers veranderd. De knop is omgedraaid.

Op de N-VA Nieuwjaarsreceptie in Mechelen lanceerde Bart De Wever, een nieuw V-woord : VOLHARDING.

Wel, beste leden en sympathisanten, ik beloof jullie dat de Lierse N-VA zal volharden. Wij gaan verder op de ingeslagen weg ! Samen, en met uw steun, zal dat lukken.

Dit is een belofte. Nu nog een goed voornemen of wens (voor velen hier aanwezig) : in 2016 minder vergaderen en meer bewegen.

Ik wens u nog een gezellige avond.

Frank Boogaerts

Burgemeester

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is