Toespraak opening nieuw seizoen zaalvoetbalclub Proost

Op 11 september 2015, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Sport, Vrije Tijd

Onze burgemeester heeft gisteren op de officiële opening van het nieuwe seizoen van de Lierse zaalvoetbalclub 'Proost' een toespraak gehouden. Lees de volledige speech hier!

 

 

 

 

Dames en Heren

Beste sportliefhebbers,

In de goede oude tijd , in mijn jonge jaren dus, kende Lier een ongelooflijke luxe op sportgebied. We hadden 3 ploegen in de eerste klasse, en het waren ploegen die dan nog regelmatig prima resultaten haalden en meermaals kampioen speelden.

Ik heb het over Lierse, Rebels Lier en BUS Lier. Sportief Lier beleefde fantastische momenten. Dat is helaas verleden tijd, en ik hoop uit de grond van mijn hart dat het geen voltooid verleden tijd is.

Uiteraard hebben we nu andere clubs zoals Lyra atletiek en AC Lierse, maar de   uitstraling van destijds hebben we niet meer.

Wat betreft eerste klasseploegen  zijn het vandaag andere clubs die het mooie weer maken. Weliswaar in minder populaire sporttakken, maar ze houden de Lierse eer toch nog hoog. We spreken dan over Herakles en uiteraard over zaalvoetbalclub PROOST.

Vandaag beleven we de ploegvoorstelling in het bijzijn van sponsors en sympathisanten.

Ik heb vernomen dat de club gestart is met jeugdwerking met een 50-tal jongeren, dat er een jeugdploeg zal samengesteld worden met de bedoeling om een doorstroming naar de 1° ploeg zal nagestreefd worden, en niet onbelangrijk, dat er een apart jeugdbestuur zal gevormd worden. Dit is een heel belangrijke evolutie in het leven van deze club, en iedereen die een beetje met sport begaan is, zal getuigen dat de eigen jeugdwerking van het allergrootste belang is.

Men heeft mij ook gezegd dat er , na de  samenwerking met Lierse, verder zal worden samengewerkt  met andere sportclubs wat betreft de jeugdopleidingen.

De manager van de club, Tim, sprak mij ook over de vele contacten die hij wil organiseren met de bedrijfswereld  via ernstige gesprekken, en meer ontspannende evenementen zoals dit vandaag om samen met de sportmiddens, de Lierse horeca, de sportdienst van de Stad en het stadsbestuur zelf, sportief Lier te promoten.

Ik ben hem hiervoor dankbaar omdat hij hiermee actief meewerkt aan het uitdragen van een positief imago van onze stad. Uiteraard is niet alles rozegeur en maneschijn in Lier, er zijn zaken die moeten en kunnen verbeterd worden. Maar dat kan alleen door positief en samen aan 1 zeel te trekken en het negatieve achterwege te laten, want daar wordt niemand beter van.

De ruimte voor zaalsporten in Lier is  een probleem. De kwestie van de cafetaria in de sporthal De Komeet is nu opgelost via de sportclubs zelf, zoals zij altijd hebben gevraagd. Het probleem Hoge Velden is nog hangende. Om te voldoen aan de vraag naar meer ruimte voor de zaalsporten zal de Stad Lier daar een eenvoudige extra sporthal bouwen, samen met de nodige parking, de toegangswegen en de nutsvoorzieningen. De onteigeningen hiervoor zijn lopende op dit moment. De sporthal De Komeet zal uiteraard behouden blijven. Reeds maanden ben ik ook zelf in overleg met alle mogelijk geinteresseerde  sportclubs om meer accommodatie te voorzien dan deze die ik heb opgesomd (voetbalterreinen voor de jeugd van de verschillende Lierse en Hooiktse voetbalclubs , accommodatie voor de gymsport enz). Daarvoor is een nauwe samenwerking nodig tussen alle clubs om o.a. een verdeling te maken van de beschikbare uren tussen de clubs. Helaas heb ik hiervan nog geen resultaat mogen ontvangen, maar ik blijf in blijde verwachting.

Wanneer ik de evolutie bekijk die PROOST heeft doorgemaakt, ook op het vlak van P.R., website, promotie, dan moet ik zeggen dat er heel wat ten goede gebeurd is in deze club. Dit is geen amateurclubje meer !

Tim, bestuursleden , spelers en bestuursleden, ik wens jullie in het komende seizoen heel veel succes, en hoop dat jullie met veel enthousiasme de komende jaren verder zullen werken aan de uitbouw van de club, mede ten bate van onze mooie Stad.

Frank Boogaerts

Burgemeester

Lier, 10.9.2015

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is