TOESPRAAK VOORSTELLING BOEK 110 JAAR LIERSE S.K.

Op 26 september 2016, over deze onderwerpen: Burgemeester, Sport

Onze burgemeester heeft op vrijdag 23 september een toespraak gehouden op de voorstelling van het nieuwe boek van Sam Van Clemen over 110 jaar geschiedenis van K. Lierse SK.

Lees de hele speech hier!

 

Beste genodigden,

Beste Lierse-vrienden,

Wanneer de auteur  Sam Van Clemen mij vroeg om vandaag een woordje te zeggen bij de voorstelling van zijn nieuwe boek over Lierse S.K. heb ik geen moment getwijfeld om toe te zeggen.

En dat om verschillende redenen.

Al 50 jaar ben ik een vurig Lierse-fan. Dat wil niet zeggen dat ik geen sympathie zou hebben voor de andere Lierse voetbalploegen, maar Lierse is mijn favoriete ploeg. Al 50 jaar  ben ik trouw aanwezig op de thuiswedstrijden van mijn club (destijds op den Berg samen met de vrienden) , en er was zelfs een periode dat ik regelmatig op verplaatsing ging, zelfs tijdens de Europese campagne.

Een tweede reden is dat deze ploeg onze stad toch ook heel wat naam en faam heeft bijgebracht. Een voetbalploeg op dit niveau, en meestal in eerste klasse, met daarbij enkele fantastische uitschieters op nationaal en internationaal niveau (denk maar aan de memorabele 0-4 in de Europese campagne tegen Leeds ), dat betekent toch iets. Zowel voor de club als voor de stad.

Een derde reden zou kunnen zijn dat die geel-zwarte kleuren op mij een speciale aantrekkingskracht hebben, o.a. op voetbalgebied.

Beste vrienden,

De gemoedelijke sfeer op Lierse, het gezellige stadion, de  vele mooi resultaten zijn allemaal elementen die van Lierse de grootste kleine club van het land maakten .

Er is in de loop van de jaren veel veranderd op Lierse. Wie herinnert zich nog de verschillende  pleinen op het Lisp , de oude tribune (het duivenkot), en de ploeg samengesteld uit bijna uitsluitend spelers uit Lier en de omgeving ?

Er is veel veranderd in de voetbalwereld in zijn geheel, en Lierse is daar niet aan ontsnapt. Een echt grote club heeft het gemakkelijker om zich aan die evolutie aan te passen, maar voor een kleinere club is dat niet zo evident. Vandaar dat we naast de grootse momenten ook minder aangename periodes hebben gekend. Want net als in de politiek kent iedere club en iedere voetbalploeg hoogten en laagten.

Het nieuwe boek van Sam geeft hiervan een volledig overzicht tot op dit jaar. Wat ik persoonlijk heel aangenaam vind aan het boek is dat hij, naast bijdragen aan de ikonen van Lierse Sportkring uit een verder verleden zoals Fons Van Brandt, Bernard Voorhoof, Fons Dresen, ook individuele bijdragen besteedt aan de helden uit een meer recent verleden (Swat Jansens, Frans Vermeyen,  Lucien Olyslaegers,  Cavens, Hoefkens, Van Meir, Caje Ceulemans, Erwin Van den Bergh…..) , die velen onder de huidige supporters nog hebben weten spelen.

Sam, ik feliciteer u met dit nieuw naslagwerk over Lierse Sportkring. En ik hoop dat je spoedig, zo ergens half 2017, een addendum moogt publiceren, met alle informatie over het seizoen 2016-2017 én de promotie naar 1° klasse A !

Dan gaat eveneens mijn wens in vervulling om Lierse als burgemeester te mogen huldigen op het stadhuis !

Frank Boogaerts

Burgemeester

23.9.2016

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is