TOESPRAAK VRIJWILLIGERS STAD EN OCMW

Op 29 februari 2016, over deze onderwerpen: Stadsdiensten, Wijkwerking

Op de vooravond van "de week van de vrijwilliger" wil onze stad alle vrijwilligers van de stad Lier & het OCMW in de bloemetjes zetten.

Onze burgemeester sprak dan ook een dankwoord uit.

Lees de volledige toespraak hier!

Geachte genodigden, beste vrienden,

 

Verleden week werden de vrijwilligers uit de socio-culturele sector gehuldigd door de Koepel . Verleden week ook werden de sportlaureaten en de vrijwilligers uit die sector gehuldigd door de Sportraad. Vandaag worden de vrijwilligers die werken voor de Stad en het OCMW en de diensten ,gehuldigd.

Wij doen dit hier op ons mooi stadhuis, aan de start van de Week van de Vrijwilliger die loop van vandaag tot 6 maart. Een beter moment hadden wij niet kunnen uitkiezen.

Stad en OCMW organiseren deze huldiging voor de tweede maal. Wij weten dat de ontvangst en receptie vorig jaar zeer erg werden geapprecieerd door de vele vrijwilligers, daarom herhalen wij dit initiatief.

De belangrijkste reden is echter, dat wij, Stad en OCMW hiermee willen bewijzen hoe zeer wij jullie inzet en werk voor de gemeenschap appreciëren. Wij beseffen maar al te goed dat het werk van de talloze vrijwilligers in onze huidige samenleving van het allergrootste belang is. Zonder jullie belangeloze en dagelijkse inzet voor de medemensen, voor Stad en OCMW en hun verschillende diensten, zouden we veel minder goede service kunnen aanbieden.

Om deze inzet te benadrukken heeft het stadsbestuur verleden jaar ook reeds de FIERELIERS in het leven geroepen.

Iedere maand kan de Stad een persoon, een groep van mensen of een organisatie speciaal in de bloemetjes zetten. Iedereen kan hiervoor een kandidatuur voordragen die beoordeeld wordt door een jury, rekening houdend met de doelstelling van de Fierelier, nl. een inzet voor de medemens van Lier en Koningshooikt, voor onze gemeenschap. Met deze doe ik dan ook nogmaals een oproep om geschikte kandidaten voor te dragen.

Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om de laureaten die sinds juni 2015 bekroond werden, en van de Stad ook reeds een centrumbon en een geschenkje mochten ontvangen, nu een oorkonde te overhandigen.

Het gaat om:

- De chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale. Zij brengen oudere en minder mobiele stadsgenoten naar hun bestemming(zijn aanwezig : Gilbert Peeters, Marc Moorkens, Paul Fioole, Freddy Wintermans en Gaston Uytterhoeven )

- Meki Bobouh . Hij richtte mee de diversiteitsraad op, werkte mee aan de multiculturele wandelingen , om zo het contact tussen de verschillende bevolkingsgroepen te verbeteren en de integratie in onze maatschappij te bevorderen

- Chris Leyzen en echtgenoot Albert Vekemans, de trekkers van de wijkcompostering Neetenpierke aan de Maasfortbaan.Samen met de andere vrijwillige compostmeesters verwerken zij het plantaardige keukenafval van meer dan 50 gezinnen uit de buurt.

- Mevrouw Van de Wouwer en haar buurvrouw organiseren regelmatig opruimacties in haar straat, de Mechelsesteenweg. Zij mobiliseren ook andere buren om samen te zorgen voor een propere buurt.

- De jongerenvereniging Khuddam ul Ahmadiyya organiseert reeds enkele jaren voor de Stad een grote opruimactie op het Zimmerplein na de eindejaarsfeesten daar om het plein weer zindelijk te maken. Ondertussen doen zij dat ook voor de studentenclub De Dolfijnen na hun cantus op de Grote Markt, en houden zij opruimacties voor andere verenigingen.

- Mevrouw Betty Charle ontving de Fierelier voor haar inzet van meer dan 20 jaar voor de Ziekenzorg van de CMaan de Heilige Familie

- En tenslotte, beste vrienden,ontvingen René De Peuter, Bart Crockaerts en Matthijs Van Staan de Fierelier voor hun belangrijke taak tijdens ons superfeest van verleden jaar, de Ommegang en de Sint-Gummarusfeesten. Zij waren de 3 mestkarduwers die de straten tijdens en na de doortocht proper maakten.

Beste vrienden,

Mensen zoals jullie zijn er te weinig. Jullie zijn een voorbeeld.  De Stad en het OCMW danken jullie heel oprecht voor de inzet, de hulp, onbaatzuchtig en gratis.

Op de uitnodiging stond “ Jij verdient een duim “. Ik zou er willen aan toevoegen : jullie verdienen een pluim en een hartelijk applaus van ons allemaal voor jullie zelf !

Bedankt !

Frank Boogaerts

Burgemeester

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is