Variatie aan attracties op Novemberfoor

Op 17 oktober 2016, over deze onderwerpen: Evenementen, Feesten en evenementen, Jongeren, Lokale economie, Toerisme, Vrije Tijd

Van donderdag 3 november tot en met dinsdag 22 november wordt op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest de Novemberfoor georganiseerd. In totaal worden 65 foorinstellingen verwacht. De foor biedt voor elk wat wils. Er is opnieuw een mooie verscheidenheid aan attracties.

Naast de klassiekers als molens, schietkramen, vissers- of andere spelen en lunaparken kan je bij de vele eetkramen op de Novemberfoor terecht voor lekkere caracoles, frietjes, smoutebollen, warme rek, snoep, wafels, hamburgers en ander zoet of zout lekkers. Nieuw dit jaar is de Ghost train (Regter). Daarnaast nemen enkele oude bekenden hun plaats weer in.

De novemberfoor 2016 opent officieel op donderdag 3 november. Op maandagochtend 31 oktober start de opbouw van de foor. De foorinstellingen nemen hun standplaats in respectievelijk om 7 uur op het Zimmerplein en vanaf 8 uur op de Grote Markt. Op de Gasthuisvest worden de plaatsen ingenomen op dinsdag 1 november vanaf 8 uur.

Voor het oprijden en het plaatsen werden in samenspraak met de politie en de dienst mobiliteit een tijdelijke verkeersverordening en een signalisatieplan opgemaakt. Ook de omleidingen van de Lijnbussen werden gecommuniceerd. Zoals enkele jaren terug, worden tijdens deze editie opnieuw enkele woonwagens van foorkramers met standplaats op de Gasthuisvest gestationeerd op de parking Zaat (achterste gedeelte tegen de dijk).

Donderdag 3 november openen de foorkramers vanaf 16 uur hun kramen en attracties voor het grote publiek. Om 21 uur volgt een vuurwerkspektakel op de stedelijke sportvelden aan de Schapenkoppenstraat. Het publiek wordt op de evenementenweide verwacht. Dit vuurwerk wordt bekostigd door het Foorcomité. Deze feestelijke opener luidt het foorevenement met verve in, een evenement dat jaarlijks vele bezoekers naar het stadscentrum lokt.

Op woensdagen 9 en 16 november is er een familiedag met animatie en acties. Op zondag 20 november is er ook nog de traditionele beertjesworp op de drie pleinen.

De foor sluit op 20 november. Eetkramen en lunaparken blijven wel open tot de laatste foordag op dinsdag 22 november. Iedereen krijgt dan nog een laatste maal de gelegenheid om nog een smoutebol of wafel of warme rek te kopen.    

Allen van harte welkom dus op een uitbundige Novemberfoor in Lier!

Verantwoordelijke schepen: Lucien Herijgers

Info: Economie

tel. 03 8000 382 / economie [at] lier.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is